Ready slo kraftig tilbake i bandy-sluttspillet

(Solberg - Ready 1-6, 1-1 i kamper). Ready slo kraftig tilbake etter det skuffende 2-5-tapet hjemme mandag. Onsdag knuste de Solberg i Solbergelva og utlignet til 1-1 i kamper i NM-semifinalen i bandy.

Seieren var meget viktig – og fortjent – for Ready. Det hadde sett tøft ut å være 0-2 under for Solberg i best-av-fem-serien, men nå står det 1-1 med neste kamp på Gressbanen fredag.

– På mandag tapte vi med 5-2 og følte at vi var bedre sett til sjanser og spill, da var det veldig deilig å endre på noen detaljer og vise at vi faktisk er det. Vi gjør en veldig solid match, både offensivt og defensivt, sier Ready-kaptein Isac Jerner til Dagsavisen.

– Å vinne 6-1 betyr at vi har gjort noe riktig. Utrolig deilig at vi setter sjansene. Mål betyr mye i sånne matcher som det her, da er det deilig å få den energien når man spiller bra.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Drømmestart med tidlig mål

Allerede etter åtte minutter tok Ready ledelsen på bortebane, etter at de kom ut i et høyt tempo med tapet mandag friskt i minne.

– Vi var enige om at vi ikke skulle gjøre så mye annerledes enn sist, annet enn skulle være mer nøye på siste tredjedel og være litt mer gjerrige bakover, sier Jerner.

Iskander Nugmanov satte fart på egen halvdel og dro seg ned til dødlinja, der han slo ballen hardt inn mot mål. Filip Hallmén styrte ballen i mål til 1-0.

Deretter fikk Ready to store muligheter på corner. Først fra venstre, der Nugmanov sitt forsøk ble reddet på streken, før Felix Ljungberg hamret ballen i tverrligger på en corner fra høyre.

Så var Solberg-spiss Sondre Kristoffersen meget uheldig – og svak. På nærmest åpent mål skulle han bare plassere ballen i mål, men han traff isteden leggskinnen til Nugmanov på strek.

Og da skjedde det som det ofte gjør i sport – motstanderlaget kontrer og scorer. For like etter satt 2-0 etter en cornerretur. Ljungberg fikk igjen bra treff, men denne gangen ble ballen stoppet av en Solberg-spiller på strek. Fra fem meter hamret Martin Kavli inn returen etter halvspilt 1.omgang.

Like før pause var Solberg-spiller Eirik Bø Johnsen nære ved å redusere på corner, men han traff stolpen. Dermed gikk lagene til pause på 2-0 til Ready.

– De første 30 er det spill mot et mål og får både et og to mål uten at vi gir Solberg noe stort. De siste 10 av første jevner det seg litt ut. Vi litt for keene og gir bort litt for enkle kontringer, der er Solberg bra. Det er egentlig den eneste delen av matchen vi ikke føler at vi har 100% kontroll, oppsummerer Jerner om de første 45.

Ny tidlig kalddusj for Solberg

Pausepraten så ikke ut til å hjelpe for hjemmelaget i hvitt, for minuttet etter pause satt 3-0. Hallmén skjøt ballen hardt inn ved mål og fant kaptein Isac Jerner, som pirket inn Readys tredje - ganske likt som deres første, da Hallmén var sist på ballen.

Bø Johnsen tente et håp for hjemmelaget da han hamret inn 1-3 på corner etter bare tre minutter av den andre omgangen.

Så trodde junioren Ask Nærby at han hadde økt til 4-1, men spissen ble vinket av for offside.

Like etter hadde gjestene innslag nede ved cornerflagget. Ballen havnet bak hos Rønnqvist, som vippet ballen inn i boks. Hallmén fikk både et og to forsøk, men begge ble stoppet av Fevang. Ready beholdt ballen i farlig område, og etter at Hallmén perfekt dro av Fevang og vippet ballen kontakt i mål, sto det 4-1. Da sto det 57 minutter på klokka og Solberg tok timeout.

Rønnqvist avsluttet showet

5-1 ble gjort av Rønnqvist selv, på usedevanlig lekkert vis, etter timen. Han startet på egen banehalvdel og danset seg forbi fem Solberg-spillere før han hamret ballen i nettet fra 17 meter. En perlescoring av svensken.

Og Rønnqvist avsluttet en kjempedag for Ready i Solbergelva med en ny klassescoring. Etter en helfrekk kølleluke (tunnel) på en Solberg-spiller skjøt han fra 25 meter. Et par sekunder senere lå ballen i mål til 6-1, som også ble sluttresultatet.

– De siste 15 minuttene føles det ut som om luften går litt ut av matchen og at begge lag har tankene på neste match, sier Jerner og fortsetter:

– Det var veldig viktig å utligne til 1-1 med en gang. Vi følte at vi burde tatt ledelsen 1-0 på mandag. Med all respekt for Solberg så følte vi at vi var mer en kapable til å vinne den kampen og vi mener at vi burde ha gjort det. Da var det utrolig deilig å vinne kamp to.

Nå står det – som tidligere nevnt – 1-1 i kamper. Det spilles best-av-fem i semifinalen. Neste kamp er fredag på Readybanen. Da har ikke Oslo-laget noen planer om å gjøre mye annerledes.

– Vi kommer nok til å gå inn med samme innstilling som i dag. Vi må opp på et høyt nivå og være like nøyaktige som i dag. Det er en morsom matchserie med to lag som vill spille. Solberg er et bra lag.