Ready feiret seriemesterskapet med seier over formlaget Drammen

(Ready - Drammen 5-2). Det var en festdag for Ready på hjemmebane lørdag. Først ble Drammens damelag slått 4-3, før herrene vant 5-2, også over Drammen. I tillegg fikk laget det synlige beviset på at de er seriemestere denne sesongen.

Bilde 1 av 4

Av Even Lübeck

GRESSBANEN KUNSTISBANE (Dagsavisen): Det har vært innholdsrike dager for Ready den siste tiden. Onsdag slo de rival Ullern 6-5 på Ullernbanen og sikret seriegull. Lørdag fikk herrelaget først se at damelaget slo Drammen 4-3, før de selv gikk utpå en perfekt isflate på Gressbanen og slo Drammen 5-2. Før oppgjøret lørdag hadde Drammen vunnet seks på rad, men den rekken endte brutalt lørdag på Gressbanen.

– En helt ålreit kamp, men noe rart her og der, var trener Boshis kommentar etter kampen.

– Det var jo en sinnssykt kul ramme rundt kampen. Det var tidlig kampstart og mye folk, og et bra opplegg rundt at vi har blitt seriemestere. Det er gøy at så mange kommer og heier oss frem, sier en av Readys beste denne sesongen Aksel Trygstad Lamache innimellom all autografskriving etter seieren.

En annen som til tider har herjet på isen, er den lekne teknikeren Albin Rönnqvist. Med sin elegante skøytestil og hurtige ballbehandling, samt et meget godt blikk for spillet, har han tatt Eliteserien med storm. Han har tidligere spilt i den svenske « Elitserien»  for storklubbene Edsbyn og Hammarby. Selv om nivået var ganske høyt i lørdagens kamp, er han vant til noe helt annet i Sverige.

– Nivået er mye høyere i Sverige, helt klart. Det er noe helt annet. Men det er tøffe kamper her i Norge og, man kan ikke bare gli rundt på én skøyte og tro man er best. Man må gi alt hele tiden, sier svensken, som har en gigantisk blåveis rundt det ene øyet etter en kollisjon på trening.

Før kampen fikk han og de andre lagkameratene også det synlige beviset på at de er seriemestere sesongen 2019/20. I tillegg er tre Readyspillere tatt ut på det norske landslaget som skal spille landslagskamper mot rekruttlandslaget til helgen – Aksel Trygstad Lamache, Isac Jerner og Jacob Rønneberg.

Aksel Trygstad og Jacob Rønneberg med pokalen etter kampen.

Aksel Trygstad og Jacob Rønneberg med pokalen etter kampen. Foto: Even Lübeck

Tunge forfall hos begge lag

Hjemmelaget manglet fornavnstrioen på F – Felix (Ljungberg), Filip (Hallmén) og Frikk (Fossan), tre sentrale spillere som alle var småsyke. Også Drammen manglet én sentral i landslagsspiller Stian Sterkeby. Det skulle vise seg å spille en stor rolle i oppgjøret.

Iskander Nugmanov fikk en eventyrlig mulighet til å gjøre 1-0 etter bare 40 sekunder, men avslutningen alene med Hereta ble reddet av Drammens sisteskanse.

Likevel åpnet Ready målkontoen like etter. Hjemmelagets kaptein Isac Jerner fikk godt treff på corner og satte inn 1-0.

Drammen utlignet ikke lenge etter. Gjestene fikk straffe, som Even Thiseth ekspederte knallhardt i nettaket.

Så var kampen snudd. Marius Mørch Andersen fikk pasning av Didrik Land og satte fart ute til venstre. Fra drøye 20 meter banket han ballen i motsatt hjørne.

Albin Rönnqvist har vært meget god i år. Her er han glad etter seieren, dog med et blåmerke over øyet. Foto: Even Lübeck

Målkalas den første halvtimen

Og etter bare halvspilt omgang var den fjerde scoringen i kampen et faktum. Etter nok en Ready-corner var Jerner sistemann på ballen. Denne gang var det en variant til Nugmanov, som spilte inn på fem meter og fant Ready-kapteinen. Han pirket inn utligningen.

Etter flere halvsjanser begge veier var det Ready sin tur til å snu kampen. Unggutten Ask Nærby prøvde å dra seg inn i Drammen-boksen, før han ble stoppet kontant. Til slutt havnet ballen hos Stian Kavli, som kontant satt ballen i mål fra kloss hold.

Ready gikk til pause med 3-2, men Rönnqvist var ikke særlig fornøyd etter de første 45.

– Det begynner ganske dårlig. De fleste er slitne og mange tenker på andre ting, som at vi har vunnet seriegull. Det merket man. Det var myk is, så vi kom ikke inn i det helt.

Spillerne skrev autografer for harde livet etter kampen.

Spillerne skrev autografer for harde livet etter kampen. Foto: Even Lübeck

Merkelig scoring – Ready hadde god kontroll

Etter syv minutter av den andre omgangen økte Ready med en merkelig scoring. Etter et flott forarbeid av Albin Rönnqvist ga han ballen til Matti Väärälä, som tok med seg ballen ned til nærmest hjørneflagget før han skjøt mot mål. Fra nærmest død vinkel snek ballen seg inn i mål.

Nugmanov var nære å banke inn 5-2 etter timen. Han fikk drømmetreff på corner, men ballen gikk i krysstanga og ut. Minuttet senere var kasakhstaneren igjen farlig frempå etter en corner, men igjen ble forsøket stoppet – denne gang på streken.

Halvspilt omgang var passert da Drammen igjen fikk straffe. Väärälä holdt igjen Thiseth, som fikk muligheten til å gjøre sitt andre mål fra straffemerket. Forsøket fra spissen gikk langt utenfor.

Og med kvarteret igjen av kampen fikk Nugmanov endelig sin scoring på corner. Den gikk via et par Drammen-leggskinn og i mål.

Thiseth trodde han hadde redusert til 3-5 nærmest rett fra avslag, men han ble blåst for offside i det ballen gikk i mål etter en lekker dragning.

Kampen ebbet ut i 5-2 til Ready, som nå har 31 poeng av 32 mulige denne sesongen (15 seirer, en uavgjort).

– Vi satte opp tempoet minst 50 prosent i den andre omgangen, og da henger de ikke med, sier Rönnqvist.

Han har nå rettet fokuset mot sluttspillet, selv om han er klar på at de skal vinne de siste kampene.

– Det blir noe helt annet. Et helt annet tempo. I grunnserien virker det ikke helt som om alle lag er så gira på å spille bortekamper. Det er mange som står over kamper på grunn av jobb og sånt. Det skjer nok ikke i sluttspilleter – der blir det enda tøffere med mer tempo og trøkk.