Potensiell skade på Mendy i stygt Godset-tap

(Strømsgodset – Bodø/Glimt 0-5) Prosper Mendy ble båret av banen med det som så ut som en vridning i kneet midtveis i første omgang. Etter det scoret Glimt hele fem ganger og hadde full kontroll i LSK-hallen.

Strømsgodset tapte begge seriekampene i fjor mot Glimt, og da lagene møttes i LSK-hallen til treningskamp før forrige sesong endte det med 5-0-tap for Godset. Bodø/Glimt startet friskest i LSK-hallen også denne gang, og skapte noen halvfarligheter de første ti minuttene.

Det jevnet seg imidlertid ganske raskt ut, da ballen var mye på midtbanen uten at det ble skapt spesielt mye. Første omgang ble avbrutt i seks-sju minutter på grunn av en stygg skade på Prosper Mendy, som ble liggende og vri seg i smerter etter det som så ut som en vridning i kneet før han til slutt ble båret av banen og erstattet av Jonathan Parr.

Godset slet med timingen i angrepsspillet den første omgangen, og gikk ofte i offside. Gjestene skapte heller ikke stort, men fikk i hvert fall presset frem noen cornere som ikke resulterte i all verden.

To kjappe imot før pause

Etter 39 minutters spill fikk Bodø/Glimt straffe. En grusom feilpasning førte til kontring imot for Godset, som måtte legge Glimt-spilleren i bakken. Straffesparket var det ingenting å si på, og Philip Zinckernagel ekspederte straffen greit forbi Viljar Myhra i Godset-buret.

To minutter senere broderte Glimt seg fint gjennom Godset-forsvaret, før ballen ble lagt ut til Morten Konradsen som kom ganske skrått på mål. Den offensive høyrebacken dundret til og satte ballen i mål via undersiden av tverrliggeren. Et meget godt treff fra Konradsen, men ikke utagbart for Viljar Myhra.

Strømsgodset gjorde fire endringer i pausen. Niklas Gunnarsson, Mikkel Maigaard, Kristoffer Tokstad og Moses Mawa gikk ut, mens Sondre Fosnæss Hanssen, Nico Mickelson, Janis Ikaunieks og Marcus Mølvadgaard kom inn.

Glimt scoret fem og kontret Godset i senk

Innbytter Mickelson startet omgangen med et raid, der han endte opp med å sende ballen i utsiden av stolpen og ut fra kanten av 16-meteren.

Bodø/Glimt kontret nydelig inn kampens tredje mål etter 57 minutter, da Patrick Berg fant Ulrik Saltnes i mellomrommet. Saltnes avanserte med ballen og spilte den inn til Endre Kupen, som brukte utsiden av foten for å sende den i en bue rundt Myhra og via stolpen og inn.

Strømsgodset var egentlig aldri i nærheten av å true Glimt i denne kampen. Lars-Jørgen Salvesen måtte se sin heading bli reddet på vei inn mot mål, og Godset hadde noen andre tilløp til sjanser uten at det resulterte i mål.

Ti minutter før slutt la Glimt på til 4-0 etter en corner. Patrick Berg fikk først alle tiders mulighet til å score, men han klarte å sette ballen i tverrligger før Saltnes var på returen og headet ballen i mål. Minutter før full tid fastsatte Jens Petter Hauge sluttresultatet til 5-0, som er identisk med resultatet mellom lagene i treningskampen i fjor.

---

• Treningskamp, LSK-hallen
  • Strømsgodset - Bodø/Glimt 0-5
  • Mål: 0-1 Philip Zinckernagel (39.), 0-2 Morten Konradsen (41.), 0-3 Endre Kupen (57.), 0-4 Ulrik Saltnes (80.), 0-5 Jens Petter Hauge (89.)
  • Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra, Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Duplexe Tchamba, Prosper Mendy – Johan Hove, Herman Stengel, Mikkel Maigaard - Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa
  • Benyttede innbyttere: Sondre Fosnæss Hanssen, Nico Mickelson, Janis Ikaunieks, Marcus Mølvadgaard, Mustapha Fofana, Halldor Stenevik, Kreshnik Krasniqi og Sebastian Pop.