Ødegaard foran Sverige-duellen: Bra å være litt "kaxig" på banen

Martin Ødegaard møtte svensk og norsk presse etter treningen på Friends Arena og desarmerte uttalelsene svenskene har stemplet som «kaxige» (arrogante).

Av Sjur Natvig

STOCKHOLM: Etter kampen mot Malta sa han at Norge reiser til Stockholm for å vise at svenskene er lillebror. Det fikk flere av de svenske spillerne til å reagere.

– Jeg vet ikke hvor mye jeg la i den uttalelsen. Det er ingen hemmelighet at vi har vært lillebror i lang tid, og nå synes vi det er på tide med et lite skifte, sa den jordnære drammensgutten som under pressekonferansen framsto som alt annet enn arrogant.

– Samtidig er det alltid bra å være litt «kaxig» på banen, la han til med glimt i øyet.

Ødegaard ble spurt om det var bevisst at han brukte ordet «lillebror» flere ganger, for å skape tenning.

– Nei, jeg sa det en gang, men når det står fem journalister der så er det ikke rart at det blir plukket opp av flere. Vi har vært lillebror lenge, og det er på tide å skifte på det, sa han.

Tekstet med Isak

Svenske medier har vært veldig opptatt av Ødegaard før kampen, slik norske medier har vært opptatt av svenskenes 19-årige spissjuvel Alexander Isak. De to er klubbkamerater i Real Sociedad og har utvekslet meldinger før kampen.

– Jeg tekstet litt med ham i går, Jeg sa at jeg håper han ikke skal spille, sa Ødegaard.

Noen ordkrig mellom de to unge stjernene har det definitivt ikke vært.

– Nei, vi snakket litt om kampen. Jeg gratulerte ham med to mål mot Færøyene, og han gratulerte oss med seier over Malta. Så sa han «god reise», avslørte Ødegaard, som ikke sparte på godordene da han ble spurt om Isak.

– Jeg tror han kan nå så langt han vil. Han har skyhøyt potensial. Han er en av de mest talentfulle jeg har spilt med, og så lenge han jobber hardt er det ingen grenser for hva han kan oppnå.

Mange å ta ut

20-åringen fikk av svenske journalister vite at Sveriges kampobservatør mener man må gjøre noe for å ta ham ut og har anbefalt fysisk spill.

– Det er ikke noe jeg har tenkt noe spesielt på. Vi er 11 spillere utpå der i tillegg til noen på benken som kan komme inn, så det er nok av norske spillere å ta hånd om, sa han.

Kampen gleder han seg til.

– Det blir veldig spesielt, noe av det største man kan oppleve som norsk landslagsspiller. Det er en stor kamp, og vi gleder oss. Og så blir det veldig kult å møte en lagkompis.

Ødegaard ble til og med spurt om han er bitter på Lars Lagerbäck for at landslagssjefen lenge holdt ham ute av laget, noe som betyr at han ikke kan slå Roald «Kniksen» Jensens rekord som Norges yngste gullklokkemann.

– Fyr løs nå, oppfordret presseansvarlig Svein Graff humoristisk før Ødegaard svarte like lunt og reflektert som ellers.

– Nei, det er jeg ikke bitter for. Jeg tenker ikke på rekorder. Det har aldri vært viktig for meg.