Nytt tap for Deila og New York City

Mens tidligere Godset-kaptein Jakob Glesnes allerede er klar for sluttspillet, ser veien mye lengre ut for tidligere Godset-sjef Ronny Deila etter nok et tap for hans New York City i natt.

Ronny Deila og hans New York City gikk på nok et nederlag da de ble slått 3-1 av Orlando City natt til onsdag. Dermed er veien til sluttspill lang.

Oppgjøret var en del av «MLS is back»-turneringen, som markerer fotballens retur etter koronapausen i USA.

New York City ligger nå sist i sin gruppe og må slå David Beckhams Inter Miami mandag for å ha sjanse til å sikre seg sluttspillplass. Laget vil dermed bli nummer tre i gruppa, som gir avansement dersom laget er rangert topp fire blant de tredjeplasserte lagene.

– Vi ønsker virkelig å slå Miami. Vi går til hver kamp med troen på at vi kan vinne, men vi trenger å få selvtilliten tilbake og tryggheten i rollene våre, sa Deila på pressekonferansen etter kampen.

Les også: Deila har savnet presset, oppmerksomheten og forberedelsene

– Utførte ikke oppgavene godt nok

New York fikk en tung start på kampen. Allerede etter ti minutter hadde Orlandos Chris Mueller satt ballen i nettet to ganger. Jesus Medina reduserte like før pause, men Tesho Akindele fastsatte resultatet ti minutter før full tid.

– Vi fikk en tøff start, ble stresset og utførte ikke oppgavene godt nok. Vi måtte endre oss midtveis i første omgang. Jeg mener vi var det beste laget etter det, men vi satt ikke sjansene våre, sa Deila.

New York City tapte 0-1 mot Philadelphia Union i turneringens første kamp forrige torsdag.

I den andre kampen i New Yorks gruppe slo Jakob Glesnes og Philidelphia Union Inter Miami 2-1. Glesnes spilte hele kampen.

Philidelphia-laget er dermed klare for åttedelsfinalene. De møter Orlando i kampen om gruppeseieren tirsdag neste uke.

Les også: Informasjon har vært Deilas strategi i virusboblen – opptatt av spillernes mentale helse