Drammen

Jonas Fjeld på frimerke: – Håper ikke jeg blir høy på pæra nå, for det kler meg ikke

Mer heder og ære til Drammens høyt elskede trubadur, som har spilt inn plater siden tidlig på 70-tallet.

– Nå har jeg både en vei, langt oppe i Gudbrandsdalen et sted – og nå altså et frimerke. Jeg gir meg ende over, sier Terje Lillegård Jensen (68), alias Jonas Fjeld.

Gjennom de siste 50 årene har han markert seg som en av Norges ledende artister innenfor visesang - sterkt inspirert av country og rock. Fjeld har mottat et uttall utmerkelser opp gjennom årene, deriblant fire spellemannspriser.

Han mener likevel han må passe på nå - så han ikke blir i overkant oppesen.

– Ja, jeg håper jeg ikke blir høy på pæra - for det kler meg ikke, konstaterer artisten lattermildt.

Les også: Innlemmet i Rockheim Hall of Fame

I godt selskap

Sammen med Halvdan Sivertsen og Radka Toneff ble Fjeld i oktober offisielt innlemmet i Rockheim Hall of Fame. I forbindelse med at det nasjonale museet for populærmusikk i Trondheim - fyller ti år i år, ville også Posten hylle artistene med hvert sitt frimerke, heter det i en pressemelding fra sistnevnte.

– Alle tre er folkekjære artister som har satt sitt merke på kultur-Norge. Det er en glede at også vi i Posten kan ære dem, sa frimerkedirektør Halvor Fasting, under den høytidelige avdukingen av frimerkene på Rockheim - i forbindelse med TV-opptaket av innlemmelsen.

Les også: Kom som du er-teater når Jonas Fjeld inntar Bragesalen i vår

Skulle man sendt noen julekort?

Fjeld synes på sin side det er stas at Posten nå gir ut frimerker med norske musikere.

– Jeg synes det er artig altså - at Posten tar tak i den kulturelle siden. Stort sett er det jo bare døde storheter, som Grieg eller Nansen - eller de kongelige, som blir avbildet på denne måten - og ikke sånne vanlige folk som meg.

Fjeld husker også på å trekke fram designeren som har utformet de nye frimerkene, for han synes at hun - det vil si Camilla Kvien Jensen - har gjort en utmerket jobb. Han liker i tillegg veldig godt at de har valgt ut et portrett av ham - tatt av fotograf Paal Audestad for Stageway AS, til å pryde frimerket.

– Det er nesten så jeg gleder meg til å sende analoge julekort igjen vet du. Det er blitt lenge siden sist - og håndskrift er jo nærmest en utdøende affære - men det var jo en hyggelig tradisjon da, sier artisten.

Frimerkene er i salg fra fredag 6. november og NRK-programmet med de tre artistene sendes en gang før jul.

Les også: Fjeld er forbanna