Drammen

Wirkola og Fleksnes var heltene

NAVN I NYHETENE: To menn med svært forskjellige kvaliteter var Benedicte Adrians store bandomshelter.

Benedicte Adrian (50)

Sanger og musiker

Klar i romjula med «Christmas Spectacular» i Drammens Teater med Åge Sten Nilsen

Hva får vi høre i Drammens Teater fredag og lørdag i romjula?

- Masse Queen-sanger! Noen av dem som ikke er så kjente, kanskje. Konserten blir litt annerledes enn «The show must og on», litt mer julete, mer sødmefylt og romantisk. Noen julesanger har vi med og så blir det en hilsen til latino-fansen. Det er en stor besetning i sving på scenen og det blir dans og akrobatikk i tillegg til musikken.

Hvordan oppsto samarbeidet 
med Åge Sten Nilsen?

- Jeg var invitert på premieren på Edderkoppen for to år siden og jeg tenkte mens jeg var der: Det hadde vært gøy å gjøre «Barcelona». Om dette kom noen for øret eller om de hadde en baktanke ved å invitere meg på konserten, eller om det lå noen føringer der, er jeg ikke helt sikker på. Men samarbeid ble det. Vi gjør forresten «Barcelona» i juleshowet.

Hva slags forhold har du 
til Drammens­ Teater?

- Som så veldig mange andre. Det er så fint og proft drevet, og det var ren glede da jeg hørte vi skulle dit - jeg ble veldig happy. Selve settingen i Drammens Teater er jo praktfull; salen, foajeen, scenen - teateret er liksom sagnomsust. Det er jo ikke så mange fine teaterhus rundt om. Og Drammens-folket er jo mest fornøyd. Man merker jo stemningen fra scenen, og den er alltid topp i Drammens Teater.

Nye prosjekter framover?

- Jeg har bodd to år i Norge igjen nå, etter 13 i Frankrike, så nå begynner jeg å komme i vater her. Jeg har noen ambisiøse prosjekter på gang, ja. Så jeg går 2014 lyst i møte!

Hvilken bok har 
betydd mest for deg?

- Ingrid (Bjørnov, red.anm.) og jeg skrev musikken til Klaus Hagerups «Markus og Julie»-bøker, så de bøkene har jo konkret betydd noe. Ellers har «Heksehammeren» betydd mye. Den ble skrevet av to domenikanermunker for 500 år siden og inspirerte oss til å skrive «Which Witch».

Hva gjør deg lykkelig?

- Et godt smil og god stemning, eller feelingen som jeg pleier å si. Andre ting som gjør meg lykkelig: Jula med høytid og fest. Og harmoni mellom mennesker.

Hvem er din barndomshelt?

- Bjørn Wirkola og Fleksnes. Jeg var forelska i Rolv Wesenlund da jeg var fem år. Og så skulle jeg bli Anita Hegerland.

Hva misliker du mest ved deg selv?

- At jeg er så selvkritisk, men jeg jobber med det. Og så er jeg sliten av meg sjøl fordi jeg alltid kommer litt for sent.

Hva gjør du når du skeier ut?

- Spiser og drikker veldig godt. Og legger meg klokka tre om natta.

Hva er du villig til å gå 
i demonstrasjonstog mot/for?

- Vi trenger ikke lenger demonstrere for fri abort, det gjorde kvinnene på 70-tallet for oss. Men for kvinners stemmerett rundt om i verden, mot undertrykking av minoriteter som homofile i mange land. At folk skal ha like rettigheter. Og for Amnesty, jeg er en aktiv signatur der.

Er det noe du angrer på?

- Nei. Angring har ikke noe for seg, så jeg går videre.

Hvem ville du stått 
fast i heisen­ med?

- Haha! Det er hemmelig …

Mer fra Dagsavisen