Nyheter

Rødgrønt brudd i Drammen

Senterpartiet og Venstre trekker seg ut av det rødgrønne samarbeidet i Drammen etter at partiene ønsket å stanse et stort sykehjemsprosjekt i kommunen.

Illustrasjonsfoto: Drammen

De to ønsker ikke lenger å sitte i posisjon sammen med Arbeiderpartiet og MDG, skriver Drammens Tidende.

Uenigheten dreier seg om bygging av et sykehjem i Krokstadelva, i gamle Nedre Eiker kommune. I utgangspunktet skulle dette koste 885 millioner kroner, men nå beregner man at det kan koste det dobbelte.

Sp og V ønsker å se på om det er mulig å nedskalere prosjektet, og mener det er altfor risikabelt å starte prosjektet i 2023. De ønsker derfor også å stanse nedleggelsen av to andre sykehjem inntil videre.

Partiene gjør det imidlertid klart at de vil stå ved den politiske avtalen som ble signert i starten av perioden, selv om de avslutter det formelle politiske samarbeidet. Forslaget om å bygge sykehjem ble for øvrig vedtatt av formannskapet, og skal opp i kommunestyret neste uke.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen