Nyheter

Politiet ber om to ukers isolasjon for Lier-siktet

Politiet vil be om to ukers varetektsfengsling i full isolasjon for mannen som er siktet for drapet i Lier natt til lørdag.

En kvinne i 60-årene ble funnet død på en privatadresse i Lier natt til lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Det skriver Dagbladet. Mannen vil samtykke til fengsling og samarbeider med politiet.

– Han har avgitt en detaljert forklaring i går kveld, men vi vil foreløpig ikke kommentere selve handlingen. Vi venter fortsatt på resultatet fra obduksjonen, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sørøst politidistrikt.

- Ikke tilfeldig

Det var natt til lørdag at en kvinne i 60-årene ble funnet død på en privatadresse i Lier. En mann i 40-årene er siktet for drap. Det var mannen selv som varslet politiet om dødsfallet

Den siktede skal ha sagt noe om en relasjon til avdøde, ifølge Drammens Tidende. Politiet ønsker ikke å si noe nærmere om hva opplysningene går på, men bekrefter at det ikke er snakk om et tilfeldig drap.

Politiet vil be om isolasjon, brev- og besøkskontroll og medieforbud under fengslingsperioden.

– Vi må ha kontroll på hvem han har kontakt med, og vi må ha kontroll på hva slags info han får fra saken. Da kan han ikke lese dette i media, sier Kostveit til DT.

Fenglingsmøte mandag

Politiet vil foreløpig ikke si noe om mulig motiv, og heller ikke om det har vært brukt våpen.

Det er ventet at det blir fengslingsmøte i saken mandag. Søndag er planen at man skal gjennomføre et kort oppfølgingsavhør, samt avhør av vitner og rundspørring.