Nyheter

Nytt Flåklypa-spill er klart: – Vi kan ikke gjøre mye galt før folk reagerer negativt

Torsdag 4. november lanseres en helt ny versjon av det legendariske Flåklypa-spillet, som først ble utgitt i 2000. Remo Caprino, som var med sin far og lagde den opprinnelige filmen, sier at mens grafikken har blitt sterkt forbedret, er historien den samme som i filmen.

Spillet er også denne gangen basert på Kjell Aukrusts karakterer og miljø, og Ivo Caprinos eventyrlige filmsuksess fra 1975.

– Det er mange som har et så nært forhold til både filmen og de forrige spillene at man skal ikke gjøre mye galt før folk reagerer negativt. Så vi forholder oss veldig tro til den opprinnelige fortellingen, men denne gangen utnytter vi både de grafiske og tekniske mulighetene som finnes nå, forteller Caprino til Dagsavisen Fremtiden.

Utviklerne av det nye spillet er Drammens-firmaet Ravn Studio, i samarbeid med RockPocket Games i Tønsberg og det ungarske selskapet Invictus. 4. november kommer spillet ut for salg for PC/ Steam og Nintendo Switch.

I filmen fra 1975 var Remo Caprino, sønn av Ivo Caprino, regiassistent, produksjonsleder og en av de fire likestilte manusforfatterne. Som ved forrige spill har han også denne gangen hatt det kunstneriske ansvaret.

Caprino sier han har stilt svært strenge kvalitetskrav til utviklerne, men at han nå er godt fornøyd med resultatet.

– Før han døde ba han meg love følgende: «Remo, aldri kompromiss med kvalitet!» Det lovet jeg, og så sa han med et smil: «Men husk, du blir aldri rik på det! Jeg håper spillet også denne gangen lever opp til Caprino Filmcenter sitt motto, “familie, kvalitet, ikkevold”»

Remo Caprino, sønn av regissør for Flåklypa-filmen, Ivo Caprino, har vært kunstnerisk ansvarlig for spillet.

Nye baner og biler

Selv om historien er den samme, er det mye nytt, forsikrer Ravn Studio i en pressemelding. I tillegg til forbedret grafikk, har det blitt lagt til 10 nye baner, og spilleren kan velge mellom flere biler.

– Du kan kjøre alt fra melkebilen til Ben Redic Fy Fazans Rolls Royce. Og vil du kjøre om kapp med en venn, kan du gjøre det i split-screen. En annen spennende nyhet er det helt nye spillet hvor du øvelseskjører med Ludvig på Solans motoriserte trehjuling foran publikum på hovedtribunen under Flåklypa Grand Prix, forklarer Stine Wærn hos Ravn Studio i pressemeldingen.

Hun tror at spillet vil falle i smak hos mange.

– Målgruppen er 3-103 år. Uavhengig av den enkeltes spillkompetanse skal alle kunne finne morsomme og spennende spillopplevelser, alene eller sammen med familie og venner, sier Wærn i pressemeldingen.

Det er drammensbaserte Ravn Studio som har utviklet det nye Flåklypa-spillet. Administrerende direktør er Stine Wærn.





Mer fra Dagsavisen