Nyheter

Sandra Bruflot (H) fra mammapermisjon til Stortinget

Selv om Høyre ikke kan juble for de nasjonale valgprognosene, kan Høyres andrekandidat i Buskerud, Sandra Bruflot, likevel feire.

Sandra Bruflot (H) ser nå mot Stortinget.

Målingene har pekt i retning av et regjeringsskifte ganske lenge, og ettersom valgnatta gikk, ble det klart at vi får en ny statsminister i Jonas Gahr Støre.

Et valgresultat på 20,5 prosent nasjonalt er en tilbakegang på 4,5 prosent for Høyre. I Buskerud gjorde Høyre det hakket bedre, med 22,1 prosent av stemmene. Det ble likevel en nedgang på 4,2 prosent fra forrige valg.

– Vi visste jo at det bli tøft å vinne tre ganger på rad, det vanligste i Norge er jo at en regjering sitter i fire år, sier Sandra Bruflot. Hun er Høyres andrekandidat i Buskerud, og har sikret seg en plass på Stortinget sammen med ringrev Trond Helleland.

– Jeg må nesten klype meg i armen, sier hun og legger til at hun går til dette med ærefrykt. Det er Bruflots første periode som stortingsrepresentant.

– Det blir kanskje en liten feiring likevel?

– Ja absolutt, alle fortjener å feire fordi det å være med på en valgkamp ikke er småtteri, forteller Bruflot som kommer til å gå rett fra mammapermisjon til stortinget.

Sandra Bruflot (H).

Ønsker å jobbe for Buskerud

Bruflot er 29 år gammel og bor i Hole. Hun er utdannet lærer. Hjertesaken hennes er å jobbe for å få på plass rusreformen.

– Vi bør slutte å straffe folk med rusproblemer, sier hun.

En annen lokalsak som vil bli viktig for henne er Ringeriksbanen.

– Det er jo en kabal som skal legges opp, men om jeg skal velge så hadde det vært gøy å jobbe med transport og klima, sier hun.

Hun er spent på hvordan ting utvikler seg nå, men gratulerer den rødgrønn regjeringen på forhånd.

– Nå kommer vi til å jobbe for å synliggjøre politikken vår enda mer. Om vi bare blir 35 representanter, så er de veldige dyktige, sier hun.

– Det er en helt naturlig del av arbeidet i et politisk parti å bidra til å belyse forskjellene mellom partiene, sier parlamentarisk leder i Høyre, Trond Helleland. Foto: Terje Pedersen / NTB