Nyheter

Strømsgodset støtter krav om VM-boikott – ber NFF komme på banen

Strømsgodset støtter Tromsø i kravet om en boikott av fotball-VM i Qatar og ber Norges Fotballforbund komme på banen.

Tromsø sendte fredag ut en pressemelding om at klubben vil at Norge boikotter VM i Qatar på grunn av situasjonen til fremmedarbeiderne som gjør mesterskapet mulig.

– Vi støtter Tromsø i dette og oppfordrer NFF til å følge opp, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen i Strømsgodset til NTB.

Rosenborg, Odd og Stabæk opplyser til NTB at spørsmålet om boikott skal opp til behandling på klubbenes årsmøter i mars.

Tromsø idrettslag ber som første norske toppklubb Norges Fotballforbund om å boikotte fotball-VM i Qatar i 2022.

– Vi mener at hvis Norge kvalifiserer seg gjennom den kommende kvalifiseringen, bør vi takke nei til å reise til Qatar, skriver klubben i en uttalelse på sitt nettsted.

Stabæks supportere har fra før bedt sin klubb om å oppfordre til eller støtte en Qatar-boikott, og sentrale medlemmer i Rosenborg ønsker det samme. Tromsø er imidlertid den første klubben som offisielt oppfordrer til dette.

– Det hele startet med en tildeling av mesterskapet som fra flere hold ble kalt korrupt, etterfulgt av rapporter om uverdige arbeidsforhold for tilreisende arbeidere knyttet til byggingen av fasilitetene til VM, skriver TIL i uttalelsen.

Les også: Tromsø oppfordrer NFF til boikott av VM i Qatar