Nyheter

Fortsatt lave smittetall - og denne uka vil det være satt 5000 vaksinedoser i Drammen

Smittetallene fortsetter å holde seg lave. Samtidig bikker Drammen trolig 5000 vaksinedoser denne uka.

Én person bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Vedkommende er nærkontakt av tidligere påvist tilfelle, skriver Drammen kommune i en pressemelding.

Laveste på fire måneder

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 35 nye smittetilfeller. Dette er ti tilfeller færre enn det som ble rapportert i går for den foregående toukersperioden. Siden begynnelsen av mars i fjor har 2412 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 46 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.

– Det er veldig gledelig at den gode trenden vi har hatt i Drammen kommune den siste tiden ser ut til å fortsette. Med ett unntak har vi nå tre og en halv uke bak oss med færre enn ti nye smittetilfeller om dagen. Dette er veldig bra og bidrar til at vi har god kapasitet til å drive god og systematisk smittesporing rundt de tilfellene vi har, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune i meldingen.

Dagens smittetall for de siste 14 dagene er faktiske det laveste tallet på nøyaktig fire måneder. Ikke siden 16. oktober i fjor har det vært færre enn 35 tilfeller den siste toukersperioden.

16. oktober rapporterte Drammen kommune om 32 tilfeller, men siden da har altså tallet ligget høyere enn dagens rapporterte tall på 35. På det verste, 17. november i fjor, ble det rapportert om 666 nye smittetilfeller de siste to ukene.

Settes 1200 vaksinedoser

Ingen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner berøres av dagens rapporterte smittetilfelle.

Det er nå satt 3851 vaksinedoser i Drammen kommune. I forrige uke ble det satt 751 vaksiner, og denne uka forventes det at i underkant av 1200 vaksinedoser settes. På torsdag er det vaksinering i Drammenshallen av innbyggere som skal ha den andre vaksinedosen, mens det er førstegangsvaksinering i Drammenshallen på fredag.

Alle som har behov for å koronateste seg, kan bestille tid til testing på Drammen kommunes nettside eller ringe 32 04 60 00. Drammen kommunes koronatelefon er åpen hver dag hele uka mellom klokka 08.00 og 22.00. Testingen er gratis og gjennomføres i Skogliveien 4 på Sundland. Det er skiltet fram til teststasjonen.