Nyheter

Mutert virus påvist i Lier – ukjent smittevei: – Situasjonen er svært uoversiktlig

Et stort smittesporingsarbeid settes i gang etter mistanke om at ti personer er smittet av den britiske koronavarianten i Lier.

En person i Lier har fått påvist den engelske varianten av koronaviruset.

Personen har direkte tilknytning til ni andre personer som tidligere har testet positivt for korona. Det er derfor grunn til å tro at hele denne gruppen er smittet av den muterte varianten.

Denne klyngen på ti personer har forbindelser til Tranby skole, Frognerlia (behandlingstilbud innen rus og psykisk helse) og Bama. Mange personer som fra før har vært i karantene skal nå testes, blant annet fire klasser ved Tranby skole og deres familier.

Ved mistanke om den engelske varianten inkluderes hele husstanden til hver nærkontakt. Det medfører at svært mange nå skal teste seg i helgen.

– Vi jobber derfor med å oppskalere testkapasiteten fredag, lørdag og søndag, sier kommuneoverlege Ingrid Bjerring.

Det nye tilfellet i Lier med påvist mutasjon har så langt vi vet ingen kobling til liungen som i starten av uken fikk påvist den engelske varianten av koronaviruset.

– I det forrige tilfellet var smitteveien trolig knyttet til innreise fra utlandet. I det nye tilfellet er smitteveien ukjent, sier Bjerring.

Hun omtaler situasjonen som uoversiktlig.

Nå gjør vi en utvidet sporing. I dette samarbeider vi med Folkehelseinstituttet og Drammen kommune, opplyser kommuneoverlegen.

Hun ber alle liunger om å kun være sammen med egen husstand denne helgen.