Nyheter

Fossesholm fikk landslagsplass i terrengsykling

Langrennsprofilen Helene Marie Fossesholm er tatt ut på landslaget i terrengsykling for kommende sesong.

Det opplyser Norges Cykleforbund i en pressemelding torsdag.

Fossesholm forbereder seg i disse dager til VM på ski i Oberstdorf, men på sommerstid er langrennsløperen svært aktiv på terrengsykkelen.

– Det er en gavepakke at hun vil fortsette med terrengsykling. Gunn-Rita (Dahle Flesjå) har vært en juvel i mange år, men har sluttet. Helene Marie er i en egen divisjon av dem vi har nå. Hun er en flott person å ha i laget med sin glød og iver, og med sitt toppidrettshode, sier landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter til NTB.

Alt tyder på at 19-åringen har tenkt å kombinere satsingen på de to idrettene også i 2021. Sammen med Erik Hægstad, Knut Røhme, Mats Tubaas Glende, Petter Fagerhaug og Emil Hasund Eid har Fossesholm fått plass på verdenscuplandslaget i terrengsyklingen.

– Hun er klar for alt, sånn sett. Vi ser på muligheten for å være med på verdenscup på vårparten og VM i august, sier Storsæter.

Les også: Fossesholm setter pris på støtten hjemmefra: – Det er ekstra motiverende

Papa skal styre belastningen

«Helene Marie Fossesholm som også er en del av det norske langrennslandslaget blir fulgt opp i tett samarbeid med trener/far i forhold til total belastning», skriver sykkelforbundet.

Videre heter det at tilbudet Fossesholm får, innebærer totaloppfølging, individualisering og treningsveiledning samt testing og skreddersydde økter for best utvikling.

Hun blir også innkalt til treningssamlinger og ritt.

Så sent som i fjor sommer var VM-medaljehåpet klar på at hun ikke har noen plan om å velge mellom langrenn og terrengsykling.

Les også: Fossesholm tatt ut til ski-VM i Oberstdorf

Ingen deadline

Tidligere har hun også vært tydelig overfor NTB på at hun ikke har satt noen frist for når et eventuelt valg må være tatt.

– Den deadlinen er det jeg selv som setter. Jeg føler ikke noe press fra verken sykkelforbundet eller skiforbundet, sa Fossesholm i forbindelse med verdenscupdebuten i langrenn i desember 2019.

På spørsmål om de to forbundene vil havne i en «budkamp» om å sikre seg at hun satser hos dem, lød svaret:

– Det blir ingen budkamp. Det er bare jeg som legger inn bud her.

I 2019 tok hun sølv i junior-VM i terrengsykling.

Les også: Ski-VM 2021 – her er fullt program