Nyheter

Fem personer smittet av koronaviruset i Drammen - én person med påvist «mutantvirus»

Ytterligere fem personer har fått påvist koronaviruset det siste døgnet, opplyser Drammen Kommune. Én av disse er smittet med den britiske mutasjonen.

Fem personer er smittet av koronaviruset i Drammen det siste døgnet, det kommer frem i lørdagens smitteoppdatering fra Drammen kommune.

«To av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smitteveien er ukjent for de tre siste», skriver kommunen på sine hjemmesider. Smittetilfellene skal ikke ha noe tilknytning til noen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner.

«Mutantviruset» påvist

Én av de fem smittede skal være smittet med den britiske varianten av koronaviruset. Ifølge Drammen kommune skal smitteveien være kjent:

«Her er det snakk om kjent smittevei i forbindelse med innreise til Norge. Fire nærkontakter av denne personen er også blitt smittet av koronaviruset, og det undersøkes nå om disse fire tilfellene også er av den britske virusvarianten», skriver kommunen på sine nettsider.

Ifølge smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune skal kommunen ha god kontroll på de smittede personene og personer disse eventuelt har vært i kontakt med.

«Det understrekes at personen som nå har fått påvist den britiske virusvarianten, ikke er samme person som har en tilknytning til de tre personene fra Øvre Eiker kommune som Drammen kommune informerte om tidligere i uka. Her gjenstår det å få svar på analysene av prøvene», står det på nettsidene.

Nyeste fra Dagsavisen.no: