Nyheter

Godset venter på svar om kutt i leia: – Bekymret for 2021

Rett før jul ba Strømsgodset kommunen om redusert husleie på Marienlyst stadion. Politikerne skal snart behandle kravet - men daglig leder er likevel bekymret.

Rett før jul tikket det inn et brev i den digitale postkassa til kommunen: Det var Strømsgodset toppfotball, som ba om å få redusert leia for året. Vanligvis betaler de mer enn tre millioner i husleie for Marienlyst stadion. Daglig leder Dag Lindseth Andersen sier de ikke har fått noe svar ennå på forespørselen sin:

– Vi regner med politisk behandling i mars eller deromkring. Vi har ikke fått noen signaler om hva de vil foreslå, sier han.

Stor kostnad

Stadionleie er den største enkeltutgiftsposten for dem i løpet av år, ifølge Lindseth. Han håper politikerne vil hjelpe dem ved å senke leia, men understreker at de er mer bekymret for kommende sesong.

– Jeg tror vi kommer oss gjennom 2020-regnskapet på en rimelig god måte. Jeg er mer bekymret for 2021. Vi er avhengige av at ting normaliserer seg, Lindseth.

Klubben anslår at de i fjor mistet 8-9 millioner i billettinntekter. De har fått inn penger gjennom blant annet supporterveggen - der folk kan kjøpe en murstein på en vegg utenfor stadion - og donasjoner fra sponsorer og privatpersoner, i tillegg til at mange av dem som kjøpte sesongkort i fjor ikke krevde pengene tilbake.

– Mye av det vi gjorde i fjor, er ikke ting vi kan gjøre hvert år, sier han.

Ikke konkret beløp

De har ikke bedt om noe spesifikt beløp, sier Lindseth.

– Vi avventer deres svar. Om de sier nei må ta det til etterretning. Vi vet ikke hvor mye de eventuelt reduserer leia med, det bestemmer de i så fall selv. Det blir uansett bare et bidrag til helheten.

– Noen vil spørre om hvorfor dere skal få redusert leie, når flere idrettslag uten elitesatsing fortsatt betaler leie?

– Det er nok noen som måtte mene det. Fra oss er det uansett kun en forespørsel til en utleier. Vi har en god dialog med kommunen nå.

Lindseth påpeker at andre eliteserieklubber har fått innvilget lavere leie, for eksempel Sarpsborg '08.