Nyheter

Melder seg inn i Venstre

Kommunestyrerepresentant Herman Ekle Lund har meldt seg inn i Venstre, melder han onsdag kveld.

– Jeg har meldt meg inn i Venstre og er fra og med i dag en del av kommunestyregruppa til Venstre i Drammen, melder kommunestyrerepresentant Herman Ekle Lund i en e-post onsdag kveld.

Dermed har Venstre to representanter i kommunestyret - Anders Wengen og Lund.

Lund sier at han fremdeles vil forholde seg til Miljøpartiet de Grønnes program, som han ble valgt på. Han var nemlig en del av MDGs gruppe fram til i sommer, da han trakk seg - og siden har han sittet som uavhengig.

«Etter en nøye sammenstilling av de lokale partiprogrammene til Venstre og MDG så kan jeg imidlertid ikke se store politiske motsetninger som kan skape mange konflikter mellom programmene. Jeg ser derfor dette som både etisk forsvarlig og praktisk gjennomførbart,» skriver han.

LES OGSÅ: Advokatklage, hets og kok i sosiale medier: nå får de endelig tilskuddet tilbake

Han skriver i e-posten han har sendt ut at det har vært krevende å være alene i kommunestyret, og at han har savnet en gruppe. Det er vanskelig som enkeltperson å ha oversikt over alle saker til alle utvalg, skriver han.

Lund gikk faktisk én gang i tiden fra Venstre til MDG - dermed er sirkelen sluttet etter det siste partiskiftet.

«Det er ingen hemmelighet at jeg var medlem av Venstre for en del år siden. Mitt sosialliberale grunnsyn har ikke endret seg siden den gang. Sånn sett føles dette på mange måter som å komme hjem,» skriver han. Lund sier videre at han mener de sentrumsliberale verdiene er viktigere enn noensinne.

Samtidig skriver han at skiftet skjer med blandede følelser - ettersom det på mange måter lukker døra til MDG, som han beskriver som «en flott bevegelse som jeg ikke forlot av politiske årsaker».