Nyheter

Høyre fikk gjennomslag for studenthus-støtte

Posisjonen sprakk da deler av MDG sammen med Rødt og opposisjonspartiene sikret Høyre flertall for å å vurdere muligheten til å støtte det nye studenthuset.

Høyre fikk tirsdag med seg både Rødt og deler av MDG i tillegg til opposisjonspartiene Nei til bomring, KrF og Frp da kommunestyret gikk inn for støtte til studenthus i Drammen.

– Vi har akkurat startet arbeidet med å planlegge innhold i studenthuset, og vi ser fram til samtaler med kommunen sammen med studentene om hvilken form støtten skal ta. Dette setter vi stor pris på og er takknemlig for den velvilje dette representerer, sier infrastrukturdirektør Johnny Thorsen ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN).

Det var Victoria Fevik i Høyre som frontet forslaget både i formannskapet og kommunestyret.

Vil gi penger

Forslaget Høyre fikk med seg kommunestyret på å vedta, er:

«Drammen kommune ser på muligheter til å gi studentsamfunnet økonomisk bistand for å drifte et studenthus. De økonomiske konsekvensene ved å gi studentsamfunnet en engangsbevilling for å hjelpe studentsamfunnet med ombygging av lokalet, eller senke leieprisen av lokalet for studentforeningen skal vurderes som tiltak».

Dagsavisen Fremtiden skrev i helga om at studentsamfunnet og USN skal opprette et studenthus på Papirbredden. De håpet på drahjelp fra kommunen - og nå blir kommunen forplikta til å se på mulighetene for støtte.

Huset skal etter planen åpne alt høsten 2021.

– Dette er veldig gode nyheter for oss og det er en kjempelettelse at flertallet av politikerne nå er ombord på planene og ser viktigheten av å løfte Drammen som en studentby. Men det er litt synd å se at det gikk gjennom mot viljen til posisjonens største parti, vi hadde jo håpet på et mer samlet politisk flertall,  sier leder Erik André Ruud i Studentsamfunnet i Drammen.

For enstemmig var vedtaket ikke.

Stemte mot egen plattform

Det står i samarbeidsplattformen til posisjonspartiene (Ap, SV, Sp, MDG og V) at de i løpet av perioden vil opprette studenthus i samarbeid med studentsamfunnet.

Likevel stemte disse partiene - med unntak av noen av MDGs representanter - mot forslaget. 

Posisjonens gruppeleder sa fra talerstolen i debatten at de heller vil komme tilbake til saken i økonomiplanen. Nå blir de nødt til det, ettersom de har fått beskjed fra kommunestyret om at støtte skal vurderes.

Mer fra Dagsavisen