Nyheter

Innlemmet i Rockheim Hall of Fame

Hyllet av Claudia Scott: – Du synger med en dyp stemme som er varm, innbydende og tidvis intens

22. oktober ble Jonas Fjeld innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Torsdag ble de to folkejære artistene Halvdan Sivertsen og Jonas Fjeld innlemmet i Rockheim Hall of Fame. Det samme ble den avdøde jazzsangeren Radka Toneff.

Rockheim Hall of Fame skal hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse.

Det er Rockheim selv som melder om innlemmelsen i en pressemelding. Innlemmelsesseremonien skjedde torsdag, og vil vises på NRK senere i år.

Sivertsen var den første som ble hyllet, og ble offisielt innlemmet av Jan Eggum. Sivertsen kvitterte selv med «Nordaførr – Vårvisa».

Det var Claudia Scott som innlemmet Drammens egen Jonas Fjeld. Hun kom med rørende ord til artisten:

– Du synger med en dyp stemme som er varm, innbydende og tidvis intens, og har en rytme i høyrehånda som svært få gitarister kan vise maken til, sa hun. Fjeld fremførte låten «Tordensky».

«Marte Eberson representerte Radka Toneff under kveldens siste seremoni, med magisk fremførelse av «The Moon Is a Harsh Mistress». Jazzvokalist Kirsti Huke som ble tildelt Radka Toneff Minnepris i 2017, hyllet æresgjesten, og Jana Toneff var til stede for å ta imot innlemmelsen på vegne av sin avdøde søster,» skriver museet i pressemeldingen.

Til sist framførte Halvdan Sivertsen og Jonas Fjeld låten «Hjem». Den er skrevet av dem begge, og seremonien torsdag ble urpremieren.