Nyheter

Byavisa Drammen konkurs: Åtte ansatte mister jobben

Byavisa Drammen har meldt oppbud, varsler de selv. Dermed er Drammens avisflora én avis fattigere.

På tur: Ansvarlig redaktør Geir A. Arneberg i Byavisa Drammen (t.v.) hentet inn Baumann som trekkplaster for høstens lesertur. Daglig leder Bjørn Larsen ønsker ikke å si noe om hvilken inntekt avisen har fra tursamarbeidet. ARKIVFOTO: BYAVISA SANDEFJORD

Torsdag kom nyheten om at Byavisa Drammen har meldt oppbud - etter nesten elleve års drift.

Åtte ansatte mister jobben, forteller styreleder Even Carlsen til Drammens Tidende.

«Lengre tids negativ drift, kombinert med blant annet koronasituasjonen, har gjort at styret og eierne ikke lenger ser at det er grunnlag for videre drift. Selskapet har derfor i dag måtte melde oppbud,» skriver avisa selv på sine nettsider.

Trivdes i avisa

De ansatte er fredag svært lei seg for at avisa legges ned. Det nyeste tilskuddet til redaksjonen, Hina Aslam, har vært vikar der siden februar. Hun omtaler tida i avisa som fin.

– Vi har stått på, og ikke hatt for lite å gjøre. Men økonomien var som den var, og koronaen hjalp ikke på, sier hun.

Hun syns Drammen mister noe med at avisa forsvinner.

– Det er synd at alle gratistilbudene blir borte. Mediemangfoldet blir fattigere.

Fremtiden har vært i kontakt med flere ansatte i avisa, som ikke ønsker å uttale seg per nå, utover å understreke at de syns det er trist at avisa er konkurs. Redaktør Geir Arneberg ønsker heller ikke å si noe nå.

Prøvde abonnement

Fram til og med i år kom byavisa ukentlig gratis i postkasser i Drammen og Nedre Eiker. I år reduserte de til månedsmagasin, men ville kompensere med digital nyhetssatsing. Det har ikke fungert. Avisa har drevet med underskudd i flere år.

Samtidig har avisa klart seg mye lengre enn tilsvarende aviser i andre norske byer.