Nyheter

Lokalt selskap skal oppgradere Svelvikveien

Skal utbedre veien for 57,2 millioner.

Det er Isachsen Anlegg AS fra Solbergelva som har fått oppdraget med å oppgradere Svelvikveien. De vil trolig komme i gang i løpet av noen uker.

Det er strekningen mellom krysset fv. 31 Hans Tordsens gate og krysset med fv. 30 Oscar Kiærs vei som skal oppgraderes, altså rundt 2,1 kilometer av veien.

Den viktigste utbedringa er at det skal lages fortau langs hele veien - i dag er det kun periodevis fortau, og bare på den ene sida. Det skal også bygges 15 nye støttemurer, og noe vann- og avløpsarbeid skal gjøres i samme slengen. Det skal legges fiber og strøm i hele området.

Vant anbudet

Og det er altså Isachsen som har vunnet anbudet. Kontrakten ble underskrevet onsdag 30. september.

– Jeg tror vi er i gang innen 3-4 uker, sier prosjektsjef Roger Kjenås hos entreprenørselskapet.

Han er glad for at det var akkurat de som vant anbudet.

– Det er veldig bra. Vi er veldig glade for at vi ble valgt ut. Vi er lokale, og vil bidra i lokalmiljøet, sier han. Kjenås sier de ikke vet hvilken pris de andre anbudene lå på, men at deres ramme ligger på omtrent 62 millioner for arbeidet som skal gjøres.

Kjenås opplyste at anbudet hadde en ramme på 62 millioner, men torsdag morgen informerer Viken fylkeskommune om at summen på kontrakten er 57,2 millioner kroner.

Fra kontraktssignering av arbeidet på Svelvikveien.

Fra kontraktssignering av arbeidet på Svelvikveien.

Vil bli ferdig raskt

Byggeperioden er anslått å vare fram til sommeren 2022. Bilister må forvente at deler av veien sperres av eller reguleres på grunn av arbeidet, ifølge Kjønås.

– Det blir alltid litt verre før det blir bedre. Vi håper vi får et godt samarbeid med de som bor der, så vi kan bli ferdige så fort som mulig.

Arbeidene innebærer en del sprengningsarbeider slik at trafikken må stanses.

Svelvikveien er en smal vei med dårlig standard - men det er ikke nødvendigvis noen ulempe for de som skal jobbe der, ifølgr Kjønås.

– Vi er glad for at det er smalt, da blir farta lav også. Vi er vant til å jobbe midt oppe i trafikken, blant annet på motorveien.

Forvirrende organisering

Det eneste Isachsen har å utsette på anbudsprosessen - som de altså vant - er forvirrende organisering. Det kan gjøre det vanskelig å skjønne hvem man skal forholde seg til.

– Jeg syns det er en utfordring at du ikke veit helt hvem som er i Vegvesenet og hvem som er i Viken fylkeskommune, det er en litt humpete organiseringsfase. Men det blir sikkert bedre, håper vi, sier han.

Veien er en fylkesvei, men det var først ved nyttår at fylkene selv overtok ansvaret for planlegging, bygging, forvaltning, drift og vedlikehold av fylkesveiene. Derfor har personer både i Statens vegvesen og fylket vært involvert i arbeidene med veien.

Mer fra Dagsavisen