Nyheter

Seks nye smittede i Drammen - to skoleelever

Seks nye personer har fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Alle er nærkontakter av kjente tilfeller.

Kommunen opplyser om de seks nye smittetilfellene i en pressemelding. Alle de seks er såkalte «nærkontakter» av noen som har fått påvist smitte tidligere.

Skoleelever

To av de smittede er skoleelever - men de har ikke vært på skolen i den smitteførende perioden. Derfor må ingen medelever eller lærere i karantene som følge av dette.

Flere skoler har elever som har fått påvist smitte de siste dagene - og Drammens Tidende melder fredag morgen at en av de nye smittede er elev ved Åssiden videregående skole.

Siden begynnelsen av mars har totalt 281 personer i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 40 av dem har fått påvist smitte bare de siste to ukene.

Bekymret for høstferien

Kommende uke er det høstferie i Drammen. Kommuneoverlege John David Johannessen og smittevernoverlege Einar Sagberg ber drammenserne passe på.

– Uansett om du skal på hytta, besøke familie og venner eller være hjemme og nyte ditt eget nærmiljø, må du være forsiktig. Det er en del smitte i enkelte miljøer, og det skal lite til for at smitten sprer seg til andre miljøer. Ingen av oss ønsker store og ukontrollerte smitteutbrudd, men da må vi alle sammen også ta ansvar og bidra til at smitten ikke får spre seg ukontrollert, sier John David Johannessen og Einar Sagberg i pressemeldingen.

De ber folk begrense antallet nærkontakter mest mulig.

– Forstår at folk er lei

Ordfører Monica Myrvold Berg minner om at man ikke kan velge bort å forholde seg til pandemien.

– Jeg har stor forståelse for at noen kan bli lei av pandemien. Men det er uansett aldri noen løsning å overse smittevernrådene. Det rammer både deg selv, dem du er glad i og alle andre du møter. Jeg forventer at alle innbyggerne i kommunen fortsatt stiller lojalt opp og tar sin del av denne dugnaden. Husk at både lokale og nasjonale myndigheter har omtalt denne pandemien som en maraton, og ikke en sprint. Dette vil ta tid, og det må vi akseptere, sier ordføreren.