Nyheter

Ragnhild (36) er jazzfestivalens nye sjef

– Det er rett og slett en stor ære å få lov til å lede denne festivalen, som både jeg selv og mange andre har et veldig sterkt forhold til, sier Ragnhild Menes, som er bosatt i Stokke.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for avisens meninger og holdninger.

Fredag morgen meldte Kongsberg jazzfestival at hun tar over jobben som festivalsjef etter Kai Gustavsen, som har ledet festivalen de siste åtte årene.

Kongsberg Jazzfestival har siden 1964 vært en av de ledende jazzfestivalene i Norge. Hvert år i starten av juli arrangeres mer enn 150 konserter av 700 frivillige.

Ragnhild Menes er i dag fagansvarlig i Norsk jazzforum, hvor hun blant annet har ledet organisasjonens internasjonale arbeid og vært kontaktpunkt for organisasjonens musikermedlemmer og de norske jazzfestivalene.

Hun har tidligere jobbet som markedssjef i Kongsberg jazzfestival, sittet i festivalens programkomite i 10 år, og har et bredt kontaktnett innen jazz i både inn- og utland, skriver festivalen i en pressemelding.

Ragnhild har en Bachelor i kulturarbeid fra Bø i Telemark, og en Master of Science; Cultural Heritage Studies fra Glasgow.

– Det er selvsagt spesielt å ta over en festival midt i en pandemi, men jeg er trygg på at vi sammen skal få til gode ting i 2021. Jeg håper vi kan benytte anledningen til å tenke gjennom hvilken festival vi ønsker å være, med fokus på festivalens kjernevirksomhet, og samtidig lage en inkluderende festival.

Mer fra: Nyheter