Nyheter

Åpnet kafé uten lov til å servere: – Vi legger oss helt flate

Etter noen ukers drift kan ikke Lille, hvite fjordcafé lenger servere mat og drikke.

Da Dagsavisen Fremtiden besøkte driverne av Lille, hvite fjordcafé i begynnelsen av september, var det dagen før de skulle åpne dørene.

Fjordkafeen, som ligger ved vannkanten langs Svelvikveien, skulle selge interiør og egenprodusert kunst, i tillegg til å tilby mat og drikke med sjøutsikt. Til Dagsavisen Fremtiden sa Ingrid og Tore Underland at serveringsbevilling var på plass, og at Mattilsynet hadde godkjent kjøkkenet.

I et brev til innehaver Tore Underland kommer det dog frem at kommunen ikke har mottatt søknad om serveringsbevilling, og at driverne dermed ikke får lov til å ta betalt for mat eller drikke inntil dette er på plass.

– Vi ble tatt litt på senga, for vi var ikke klar over at noe mangla – ellers ville vi ikke ha åpna. Vi trodde at så lenge vi var registrert hos Mattilsynet, så var alt i orden, sier Ingrid Underland til Dagsavisen Fremtiden.

I brevet fra kommunen står det at det er serveringsbedriften selv som er ansvarlig for å sette seg inn i hvilket regelverk som gjelder for virksomheten.

– Vi trodde ikke vi trengte noen bevilling fra kommunen, så lenge vi ikke skulle servere alkohol. Vi åpna i god tro, men må bare legge oss helt flate, sier Underland.

For å søke om serveringsbevilling må innehaver ta en teoretisk etablererprøven. Denne besto Tore Underland tirsdag 22. september, skriver Svelviksposten, som omtalte saken først.

Frem til serveringsbevillingen er på plass, kan innehaverne holde dørene åpne, men bare fokusere på salg av interiør og kunst.

Nå som etablererprøven ifølge driverne er på plass, håper de å få fortgang i prosessen videre, slik de igjen kan servere mat og drikke.

Les også: Møttes i begravelsesbyrå – nå åpner paret fjordkafé

Mer fra Dagsavisen