Nyheter

Kierulf stiller spørsmål om Myrvold Berg er egnet som ordfører

Gruppeleder for Viken Frp og kommunestyrerepresentant for Drammen Frp, Lavrans Kierulf, er kritisk til at Drammen-ordfører Monica Myrvold Berg (Ap) er åpen for å ta imot Moria-flyktninger.

Drammens-ordfører Myrvold Berg uttalte til Dagsavisen Fremtiden at Drammen kommune har kapasitet til å ta imot flyktninger fra Moria-leiren i Hellas. Dette får Lavrans Kierulf til å reagere.

– Drammen kommune står i en situasjon hvor vi kutter på alle områder – det er helt krisestemning. Alle vrir og vender på hver krone for å klare å drifte kommunen, og så er ordføreren vår opptatt av å ta inn nye flyktninger til Drammen. Da stiller jeg spørsmål om hun er egnet som ordfører, sier gruppelederen- og kommunestyrerepresentanten.

Les også: – Vi har kapasitet til å ta imot flyktninger fra Moria

– Alvoret burde ha gått opp for posisjonen

Kierulf mener at den nye ungdomsskolen på Åskollen og det nye sykehjemmet i Krokstadelva er blant det som burde prioriteres før kommunen tar til seg nye flyktninger.

– I tillegg har ikke skolene råd til lærerbøker, og hele omsorgssektoren skriker etter mer ressurser. Det kommer også til å bli innsparinger i fremtiden. Da burde alvoret ha gått opp for posisjonen, sier Kierulf.

Les også: Helgheim: – Disse 50 vi henter, er ikke reelle flyktninger

– Ifølge ordfører Myrvold Berg kan Drammen kommune nå ta imot nye flyktninger fordi det ikke er kommet så mange flyktninger som beregnet. Vil ikke det si at det er kapasitet til å ta inn flere nå?

– Nei, da burde man heller gripe denne muligheten med begge hender og spare penger på dette området. De flyktningene som var beregnet å komme var også noe flertallspartiene tvang inn.