Nyheter

Avlyser Jakten på juleskurken

Koronautbruddet setter en stopper for juletradisjonen på Drammens Teater.

 *** Local Caption *** Forestillingen "Jakten på Juleskurken" har gått sin seiersgang jul etter jul i Drammens teater. I år ligger de an til å selge flere billetter enn noensinne, med 8000 solgte allerede før premieren. Målet er å selge 11-12.000 seter før jul. FOTO: DRAMMENS TEATER

– Den økonomiske risikoen og faren for smitte i produksjonen anses som altfor høy til at det er mulig å gjennomføre oppsetningen av Jakten på Juleskurken i 2020, skriver Drammen Scener og Wonderworks i en pressemelding fredag ettermiddag.

Jakten på juleskurken er en julemusikal av Jan Moberg og Arne Iversen. Den hadde urpremiere i 2000 i Drammens Teater, og er siden spilt flere ganger og steder i landet vårt. Drammen Teater bytter annethvert år på å sette opp Jakten på juleskurken og Jakten på julestjernen.

Les også: Sa opp lærerjobben for å satse som musiker – så kom koronautbruddet

Får ikke solgt nok billetter

Drammen Scener, som Drammens Teater er en del av, og produksjonsselskapet Wonderworks, skriver at det er den rådende situasjonen med korona som gjør risikoen for å sette opp produksjonen for stor.

Dette gjelder både den økonomiske risikoen og smitterisikoen.

– Med dagens smittevernrestriksjoner og avstandsregler kan vi kun selge cirka 100-120 av setene i Drammens Teater. Det er derfor med dagens restriksjoner ikke mulig å gjennomføre en så kostbar produksjon med så få publikummere, sier Knut Harald Pleym, daglig leder i Drammen scener.

Les også: Vil redde teateret og Union scene – koste hva det koste vil

Daglig leder i Drammen Scener, Knut Harald Pleym. Foto: Privat.

Knut Harald Pleym i Drammen scener. Arkivfoto: Privat

Tett kontakt på scenen

Produksjonsselskapet og Drammen scener sier også at det er for mange involverte i en produksjon av denne størrelsen, til at de klarer å gjennomføre den på en smitteforsvarlig måte.

– Den største smittevernutfordringen er knyttet til alle barna som er med i oppsetningen. Det er sang, dans, svette og tett kontakt på scenen som innbyr til dråpesmitte, påpeker Jan M. Moberg i Wonderworks.

I pressemeldingen trekker de frem at konsekvensene ved en eventuell smitte også vil medføre en betydelig gjennomføringsrisiko for alle forestillingene, da karantene vil være et nødvendig tiltak.

Jan M. Moberg fikk nok da herreklubben hans inviterte til torskeaften på 8. mars. Det er mye som må endres i klubben om Drammen skal bli bedre, mener redaktøren og næringslivsmannen. FOTO: KATRINE STRØM

Jan M. Moberg i produksjonsselskapet Wonderworks. Arkivfoto: Katrine Strøm

Fare for flere avlysninger

Kulturdepartementet har nå kommet med forslag om en kompensasjonsordning til kultursektoren, som Pleym tidligere har etterlyst, men denne kommer dessverre for sent for Juleskurken.

Drammen scener har allerede måtte avlyst flere av arrangementene som skulle finne sted, og opplyser at det er stor fare for at mange flere av høstens arrangementer blir avlyst.

– Det er en pågående prosess, og alle publikummere som blir berørt vil få beskjed om dette.