Nyheter

Ble Leeds-fan gjennom tekst-tv

Med seier over Mjøndalen onsdag, Leeds-seier torsdag, opprykk fredag og ligagull på lørdag ble avslutningen på den forrige uka én mediesjef og svoren Leeds-fan Magne Jordan Nilsen sent vil glemme.

1 av 4

Hvem: Magne Jordan Nilsen (43)

Hva: Medie- og kommunikasjonssjef i Strømsgodset, og svoren Leeds-tilhenger. Feiret forrige uke seier over Mjøndalen, før Leeds endelig rykket opp igjen til Premier League etter 16 år års ørkenvandring utenfor det gode selskap.

Du har hatt litt av en uke, med seier i lokaloppgjøret mot Mjøndalen- og opprykk med Leeds, som attpåtil ble mestere i Championship i helgen.

– Hehe, ja. Det er ikke ofte en har så gode uker, så det må en bare ta med seg. Vi har svevd på en liten sky de siste dagene, og med så mange Leeds-fans på kontoret har det naturlig nok også blitt en god del Leeds-prat på jobb i det siste.

Hvordan er det å endelig ha Leeds oppe igjen i det gjeveste selskapet?

– Etter det vi har vært gjennom de siste 16 årene, føles det litt fortjent. Vi har blitt latterliggjort for måten klubben har blitt drevet på, og vært preget av endeløse år med rot og surr på eiersiden. Idiotiet har vært totalt, med stadige managerbytter og en eier som kvittet seg med spillere fordi han var født på feil dag. Det har vært strevsomt, så derfor er det veldig godt å se at klubben nå endelig blir drevet på en god måte og at vi er tilbake der vi som klubb hører hjemme.

Ja, det har vært mildt sagt turbulent i Leeds siden nedrykket i 2004.

– Det har det, men endelig har vi tatt anstendigheten tilbake med en god klubbeier. Du kan si mye rart om den forrige eieren Massimo Cellino, som var klin kokos, men en ting skal han ha. Det var han som fikk den nåværende eieren, Andrea Radrizzani, til klubben. Det er vi takknemlige for. Han virker å være genuint opptatt av Leeds, og har brakt klubben tilbake til fansen. Vi eier vår egen stadion igjen, vi spiller god fotball og klubben drives i takt med det Leeds står for. Det er det viktigste for meg, selv om det er helt sinnssykt at vi rykket opp igjen til Premier League.

Hvordan var det å se at Leeds rykket opp fredag kveld, uten å spille selv?

– Det var en rar følelse. Jeg trodde ikke jeg skulle reagere på den måten jeg gjorde, men da det var klart ble jeg bare helt tom. Du har ventet, lengtet og håpet så lenge at når det faktisk skjer blir du bare tom før gleden setter inn.

Hvordan ble du Leeds-fan?

– Det skjedde ved en tilfeldighet da jeg var på besøk hos tante og onkel på Gulskogen tilbake i 1987. Min onkel var inne på tekst-TV, som man var på de dager for å sjekke tabellen, og sa til meg at den gamle storheten Leeds holdt på å rykke ned til tredje divisjon. Da spurte jeg min onkel, som nå er død, om han kunne holde meg oppdatert på hvordan det gikk med Leeds, og siden den gang har interessen og lidenskapen bare vokst.

Da var det vel en av Leeds-heltene som fort ble barndomshelten og da?

– Etter at jeg begynte å holde med Leeds var det David Batty som var helten. Han var en ung midtbanespiller som jeg hadde stor sansen for, og som var mitt forbilde på fotballbanen da jeg spilte selv. Han var også grunnen til at jeg alltid ville spille med nummer fire på rygge, så det var en stor dag da han ble hentet tilbake til klubben.

Nå ser det ut til at publikum slippes inn på kamp igjen i England fra og med oktober, så da blir det vel kanskje en ny tur over til Leeds neste sesong?

– Jeg er god kompis med skuespilleren Rune Temte, som også er Leeds-fan. Han har blitt kjent med Radrizzani, og har vært over på kamp med han tidligere. Når han var på NRK for å snakke om Leeds, ble han på Twitter invitert over igjen av Radrizzani, så forhåpentligvis får jeg være med på turen.

Men du har møtt Radrizzani i Leeds tidligere du?

– Det har jeg. Vi møtte han på en italiensk restaurant, da vi var over på guttetur. Jeg benyttet anledningen til å takke for alt det gode han har gjort for klubben og måten han involverer seg i lokalmiljøet. Og selvsagt for at han hentet Marcelo Bielsa.

Ja, det er litt av en karakter?

– Jeg mener Bielsa er den mest innflytelsesrike treneren vi har hatt siden Don Revie. Det er lett å bli historieløs her, men Bielsa i Leeds har vært en perfekt match. I alt han gjør er lidenskap nøkkelen, og få steder i verden kan fansen vise til større lidenskap til klubben sin enn i Leeds. Jeg tror han kan identifisere seg med klubben, med fansen og folket i Leeds, og at det har gjort at han har forelsket seg i klubben.

Men nå som det endelig har gått veien for Leeds de siste årene, så har Strømsgodset begynt å rote seg ned i nedrykksstriden. Skal ikke være lett?

– Hehe, nei. Etter 16 år med smerte og evig motgang i Leeds, måtte en jo få litt av det med Strømsgodset og. Ting er i ferd med å snu også for Godset nå. Henrik (Pedersen) har vært i Leeds, og lært et par ting av Bielsa. Begge er uredde i bruken av unge spillere, og vi kan se likheter i metodikk og spillestil. Den glødende interessen for laget finnes også her i Drammen, så jeg synes det er litt gøy at vi bruker litt av Bielsas metoder her i Godset.

Da må det vel være Bielsa du ønsker å stå fast i heisen med da?

– Det hadde vært det naturlige svaret, men siden han ikke kan engelsk og jeg ikke kan spansk hadde det blitt vanskelig uten en tolk. Så jeg svarer heller Bruce Springsteen der.