Nyheter

Molde vant komfortabelt mot ineffektive Strømsgodset

Strømsgodset gikk ut i hundre, men ble nådeløst straffet av Molde som til slutt vant 4-0 i Drammen.

Drammen 20200719. 
Godsets Mikkel Maigaard (t.v) i duell med Mattias Moström under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Molde på Marienlyst stadion.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Etter at Bodø/Glimt gjorde jobben mot Mjøndalen lørdag, måtte Erling Moes menn vinne for å holde tritt med de høytflygende nordlendingene.

Det klarte de med stil i det som ble en oppvisning i effektivitet på Marienlyst i Drammen. Godset yppet seg lenge, men klarte ikke å sette sjansene sine. Det visste de regjerende mestrene å utnytte - og straffet vertene nådeløst i det som til slutt ble en komfortabel 4-0 seier.

Mål av Eirik Hestad, Etzaz Hussain, Leke James og Erling Knudtzon sørget for Moldes femte strake seier. Romsdalingene står nå med 25 poeng, to bak serieleder Glimt.

– Vi ser solide ut, spiller bra fotball og vi vinner kamper, sa Moldes Eirik Ulland Andersen til Eurosport etter kampen.

Les også: Mjøndalens sluttspurt holdt akkurat ikke

Godset gikk hardt ut

Etter en forsiktig åpning var det drammenserne som kom til kampens første sjanse. Godset spilte seg fint fram og Mikkel Maigaard fant Lars-Jørgen Salvesen på vei inn i 16-meteren. Spissen hoppet over ballen og bak han kom Johan Hove som plutselig var alene med keeper Andreas Linde. Hove forsøkte å sette den i lengste, men Moldes sisteskanse avverget med en beinparade.

Strømsgodset spilte med stor intensitet og hadde initiativet i den første omgangen. Salvesen burde gitt vertene ledelsen da han fikk heade alene fra åtte-ni meter like etter, men avslutningen strøk stolpen.

Godsets sjansesløseri straffet seg da Hestad satte inn Molde-ledelsen med et praktmål helt på tampen av omgangen. 25-åringen banket til fra omtrent 20 meter, og den velplasserte suseren gikk via stolpen og inn i nettmaskene bak en sjanseløs Viljar Myhra i Godset-buret.

– Vi blir løpende etter hele omgangen, og det er ufortjent at vi leder, sa Hestad selv til Eurosport i pausen.

Les også: NFF krever forklaring av Godset etter smittevernbrudd

To Molde-mål på to minutter

Hjemmelaget gikk ut i hundre i andre omgang på «Gamle Gress», men mistet fort motet da Hussain doblet ledelsen etter timen spilt. 27-åringen mottok ballen på sju-åtte meter, snudde på femøringen og banket inn sitt femte for sesongen.

Vondt ble til verre for Godset da Leke James fikk foten på Henry Wingos innlegg og satte inn 3-0 like etter.

Salvesen var milimetre fra å redusere for hjemmelaget tjue minutter før slutt, men stolpen sto i veien for den langhårede sørlendingen.

Erling Knudtzon fastsatte sluttresultatet til 4-0 etter 80 minutter.

Strømsgodset tar den korte turen inn til hovedstaden for å møte Vålerenga neste runde, mens Molde reiser til Bodø/Glimt i det som blir en ekstremt viktig toppkamp i nord.

Les også: Strømsgodset sterkest i brennhett lokalderby

Kampfakta:

Strømsgodset – Molde 0-4 (0-1)

200 tilskuere.

Mål: 0-1 Eirik Hestad (44), 0-2 Etzaz Hussain (58), 0-3 Leke James (60), 0-4 Erling Knudtzon (80).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Lars-Jørgen Salvesen, Strømsgodset, Eirik Hestad, Magnus Wolff Eikrem, Molde.

Lagene:

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik, Niklas Gunnarsson, Sondre Fosnæss Hanssen (Marcus Mølvadgaard fra 75.), Nicholas Mickelson – Johan Hove (Kreshnik Krasniqi fra 89.), Jack Ipalibo, Mikkel Maigaard (Sebastian Pop fra 89.) – Halldor Stenevik, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa (Tobias Fjeld Gulliksen fra 83.).

Molde (4-2-3-1): Andreas Linde – Henry Wingo, Fredrik Sjølstad (Tobias Christensen fra 85.), Martin Ellingsen, John Kitolano – Fredrik Aursnes, Etzaz Hussain (Sheriff Sinyan fra 76.) – Eirik Hestad, Magnus Wolff Eikrem (Eirik Ulland Andersen fra 76.), Ola Brynhildsen (Erling Knudtzon fra 58.) – Leke James (Mattias Moström fra 84.).