Nyheter

Strømsgodset sterkest i brennhett lokalderby

Strømsgodset rykket fra byrival Mjøndalen på tabellen i Eliteserien med 2-1-seier i onsdagens «Elv Clasico». Moses Mawa sier at Godset-spillerne ikke turte å gå ut i byen på en måned etter fjorårets tap, og at revansje smaker utrolig godt.

Som vanlig var intensiteten skyhøy i møtet mellom byrivalene Godset og Mjøndalen.

En jevn første omgang med mange sjanser og straffebom fra hjemmelaget Mikkel Maigaard la opp til en målrik andre omgang. Og det ble det. Moses Mawa satte enkelt inn 1-0-målet etter 51 minutter, før Lars-Jørgen Salvesen klinket inn 2-0-scoringen tre minutter senere. Markus Nakkim reduserte til 1-2 fra straffemerket i sluttminuttene.

Mjøndalen klarte ikke å hente seg ordentlig inn i kampen igjen i andre omgang, så det var Strømsgodset som gikk seirende ut av «Elv Clasico».

– Det var utrolig deilig å sikre denne seieren her. Jeg vet at Godset tapte her i fjor, og flere av gutta sa at de ikke turte å gå ut i byen på en måned etter det tapet. Derfor er det utrolig godt at vi kjemper denne seieren i land, og at vi vinner fullt fortjent, sier Moses Mawa til Eurosport etter kampslutt.

Les også: Mjøndalen-treneren vekket av fyrverkeri før lokalderby

Straffebom

Lars Olden Larsen prøvde på det utrolige tidlig i kampen, men traff ikke godt nok med brassesparket.

Mawa ble spilt igjennom av Maigaard like før halvtimen var spilt. 23-åringen vartet opp med en lekker finte før han skrudde ballen utenfor mål.

Salvesen skapte kvalme for bortelaget i hele omgangen og fikk belønning for innsatsen like før pause. Sørlendingen ble spilt igjennom av Johan Hove, før Vetle Dragsnes ikke så noen annen mulighet enn å felle godset-spilleren i feltet.

Maigaard har satt tre straffer hittil denne sesongen, men måtte seg slått denne gang av Makani.

– Vi spiller et godt angrep og får et straffe helt fortjent, så klarer jeg ikke å sette den. Det er for dårlig av meg, sa Maigaard Til Eurosport i pausen.

Dragsnes, som skapte straffesparket, var ikke enig i dommerens avgjørelse.

– Det ser ikke ut som straffe for min del, sa Mjøndalen-backen.

Les også: Rønning Ovenstad drømmer om å score på Marienlyst

Godset avanserte

Moses Mawa satte i gang en glimrende kontring for Strømsgodset like etter pause, før han sendte ballen videre til Kristoffer Tokstad. 29-åringen sendte en strøken ball inn foran mål tilbake til Mawa, som enkelt tok hjemmelaget i føringen.

Salvesen skjøt og skjøt i første omgang, men det var ikke før i etter pause at han fant veien bak Makani. Sørlendingen fikk masse rom foran mål og klinket inn 2-0-målet ned i hjørnet.

– Jeg har ventet på den scoringen en god stund nå, og burde også scoret i første omgang, så det å se den ballen gå i mål var utrolig godt. Jeg må også skryte av Tokstad som ser meg på bakerste stolpe, og så må jeg si at jeg er glad på Salvesens vegne. Han er en klassespiss, som vil gi oss mye mål i år, forteller Mawa.

Jonathan Parr sparket Olden Larsen ned i feltet like før slutt og ga gjestene straffespark. Parr skadet seg i situasjonen og måtte av banen bare få minutter etter at han ble byttet inn. Markus Nakkim satte sikkert inn straffesparket.

– Vi er på etterskudd i store deler, og gjør ingen god kamp. Det er veldig tungt å tape, og nok en gang er vi med i kampen, men får ikke helt flyten og gjør det vanskelig for oss selv. Vi ønsket å ta mes oss frustrasjonen fra Vålerenga-kampen, og bruke den som energi inn mot denne, men vi klarer ikke å finne ut av det på banen og havner på etterskudd dessverre, sier Nakkim til Eurosport.

Les også: Amputert Ælv Classico med bismak: – Fotball uten tilskuere er egentlig ingenting

Hes Pedersen stolt av guttene

Mjøndalen-trener Vegard Hansen ble bråvekket natten før kampen av fyrverkeri fra Godset-fansen, og klarte ikke å revansjere stuntet. I tillegg til lite søvn måtte Hansen dra den korte veien hjem uten poeng.

Mjøndalen ligger på 11.-plass i serien med 8 poeng, mens Strømsgodset har klatret opp til en foreløpig 5.-plass med 12 poeng.

– Jeg er veldig stolt av guttene i dag, og veldig glad på byens vegne. Jeg synes vi spiller en riktig god kamp, og at vi fort kunne ledet med både tre, fire og 5-0 før Mjøndalen får 2-1. Da blir det en jevn kamp igjen, og jeg er veldig godt fornøyd med at vi klarer å holde ut og vinne fortjent, sier Godset-trener Henrik Pedersen til Eurosport.

Les også: Toppdommerforeningen klager inn Mjøndalen etter Twitter-utspill

Strømsgodset – Mjøndalen 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 Moses Mawa (50), 2-0 Lars-Jørgen Salvesen (54), 2-1 Markus Nakkim (str. 86).

Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar.

Gult kort: Jonathan Parr, Strømsgodset, Stian Aasmundsen, Andreas Hellum, Mjøndalen.

Lagene:

Strømsgodset (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik (Jonathan Parr fra 81.), Niklas Gunnarsson, Sondre Fosnæss Hanssen, Nicholas Mickelson – Johan Hove (Herman Stengel fra 81.), Jack Ipalibo, Mikkel Maigaard – Kristoffer Tokstad, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa.

Mjøndalen (4-4-2): Sosha Makani – Alexander Betten Hansen (Dagur Dan Thórhallsson fra 79.), Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes – Tonny Brochmann (Quint Jansen fra 57.), Stian Aasmundsen, Joackim Olsen Solberg (Fredrik Brustad fra 46.), Lars Olden Larsen – Sondre Liseth (Martin Rønning Ovenstad fra 41.), Shuaibu Lalle Ibrahim (Andreas Hellum fra 79.).

Pål Karstensen

Frontsjef og journalist i sportsredaksjonen