Nyheter

Denne parken kostet ni millioner: – Ser alt annet enn pent ut

Ugress får herje fritt i deler av den «grønne og moderne oasen» på Bragernes, som kostet ni millioner kroner: – Det blir under kontroll hvert øyeblikk, lover prosjektleder.

«Oxer Eiendom, Glitre Eiendom og Drammen kommune går nå sammen for å gjøre Grev Wedels plass om til en grønn og moderne oase», skrev Drammen Live 24 om planene for parken i 2018. Parken stod ferdig høsten 2019, og nå er den delvis full av ugress.

– De har tydeligvis glemt å vedlikeholde. Parken er overgrodd av ugress, og det ser alt annet enn pent ut, sier en tipser til Dagsavisen Fremtiden.

Les også: Tidligere kaptein i Forsvaret mener deler av politiet mangler «combat mindset» (+)

Lover opprydding og vedlikehold

Prosjektleder i Drammen kommune, Stein Mathisen, forteller at kommunen har lagt merke til ugresset som gror fritt i parkområdet ved Snappy’s og Barsk og Bram, og at han har varslet firmaet som har ansvaret for vedlikehold av parken. De lover å komme og luke bort ugresset i løpet av neste uke.

– Vi har en tre års vedlikeholdsavtale med anleggsgartner Steen og Lund, så det er de som har ansvaret. Vi har klaget til dem i forbindelse med ugresset som gror i dette området, og vi har også snakket med bygglederen vår. Det blir under kontroll hvert øyeblikk, og deretter vil parken bli vedlikeholdt annenhver uke, sier Mathisen.

Parken i enden av gågata på Bragernes hadde en kostnad på ni millioner kroner. De private utbyggerne bidro til prosjektet med tre millioner.

Les også: – Hva i all verden er det Nav driver med?

Kan ha med været å gjøre

Mathisen forklarer at været kan være grunnen til at det er så mye ugress i området nå.

– Det har vært veldig varmt og mye nedbør. Det har vært mye luking på Bragernes torg i det siste også, så det er mer ugress nå enn vanlig.

Mer fra Dagsavisen