Nyheter

– Vi har fått færre skolesekker enn vi pleier

Skolesekk-aksjonen trenger fortsatt at flere gir bort sine gamle skolesekker, forteller prosjektleder Elisabeth Jane Knight.

Dette var sjette gangen Skolesekk-aksjonen ble arrangert i Drammen, hvor man kan levere skolesekker til Kirkens Bymisjon, som så vil deles ut til medlemmer av tiltaket «Gi det videre» før skolestart. Ifølge Knight var årets aksjon litt roligere enn den har vært forhenværende år.

– Det gikk forså vidt greit, selv om vi har fått færre skolesekker i dag enn vi pleier. Det er kanskje fordi vi vanligvis arrangerer dette nærmere skolestart, sier Knight.

Saken fortsetter under bildet.

Elisabeth Jane Knight er prosjektleder for Kirkens Bymisjons Skolesekk-aksjonen 2020. Hun forteller at innsamlingsaksjonen har fått færre skolesekker enn tidligere, og håper at folk vil fortsette å donere sekker de ikke har bruk for lenger gjennom sommeren. Foto: Helle Svanevik

Måtte samle inn tidligere enn vanlig

På grunn av koronaviruset kunne ikke Krikens Bymisjon Drammen samle inn skolesekker på det vanlige tidspunktet rett før skolestart. Sekkene må nemlig ligge i ro i minst ti dager før de kan gis videre, så innsamlingsaksjonen måtte skje enten nå eller den første helgen i august.

– Vi må jo rekke å dele ut sekkene uken før skolestart også, så da ble det sånn i år – etter anbefaling fra smittevernkontoret, sier Knight.

Les også: Åpner opp 1.000 private hager

Mangler sekker til ungdomstrinnet

Ifølge Knight er det over 800 familier som er tilknyttet tiltaket «Gi det videre» i Drammen, og hun forteller at de foreløpig ikke har nok skolesekker til alle.

– Vi mangler spesielt sekker til ungdomstrinnet. Det er kanskje typisk at man forbinder skolesekk med barneskole, men det er vel så viktig at mellomtrinnet også har en ordentlig skolesekk, sier Knight, og opplyser om at Kirkens Bymisjon gjerne tar imot flere skolesekker gjennom sommeren.

Les også: Hos Hothaeil lærer kvinner det de ikke lærer i hjemlandet

– Kan bety mye for andre

Knight forteller at de gjennom Skolesekk-aksjonen også tar imot andre ting barn kan trenge til skolestart, i tillegg til skolesekker. Hun mener at det er lett for andre å bidra til tiltaket, da ting man ikke trenger lenger kan bety mye for andre.

– I Drammen er det godt over 3000 barn som vokser opp i familier under fattigdomsgrensen, og det er ingen selvfølge for alle å stille til skolestart med skolesekk, pennal, matboks og gymtøy, sier hun.

Les også: «Når ble det greit at stortingspolitikere i full offentlighet rakker ned på sine medborgere?»

Vil hjelpe barn i aktivitet

«Gi det videre» har ifølge Knight som hovedhensikt å hjelpe barn i aktivitet ved dele ut klær og utstyr som har blitt donert til tiltaket.

– Klær og utstyr er dyrt, og vi vil bidra til at alle barn skal kunne delta i aktiviteter på lik linje. Vi vil ikke at barn skal falle utenfor, da det skaper enda større forskjeller i samfunnet. Hvis man selv tenker tilbake til sin første dag på ny skole, forbinder man nok det med å ha lyst til å ha på en fin skolesekk, fine klær og fine sko – det tror jeg alle kan føle på, sier Knight og legger til:

– Alt dette er kjempedyrt å kjøpe for bare ett barn, og det er alltid kjempestor takknemlighet fra alle dem som får gjennom «Gi det videre».