Nyheter

Seks av ti skoler har ikke fått dekket koronautgifter

I alt 600 av 975 skoledere har ikke fått dekket ekstrautgiftene koronautbruddet har medført. Nå må de kutte i skolebudsjettet i stedet.

Oversikten over krisestøtten til skolene kommer fram i en undersøkelse Respons Analyse har gjennomført for Utdanningsforbundet og som er gjengitt i VG. Der går det fram at 62 prosent av dem som har spurt ikke har fått ekstra midler til å løse den akutte krisen koronautbruddet medførte for skolene.

Leder i Utdanningsforbundet, Steffen Handal sier regjeringen er i ferd med å svikte landets skolebarn.

– Det er helt urimelig at barn og unge indirekte skal betale regningen ved at de får kutt i tilbudet. Vi hører fra våre tillitsvalgte om nedbemanninger og et dårligere tilbud, spesielt for de barna som trenger noe ekstra, sier Handal.

Les også: Lærerne om tiden med hjemmeskole: Tre av fire mener de ikke har fulgt opp sårbare barn godt nok

Kunnskapsminister Guri Melby (V) sier hun er klar over ekstrautgiftene og ekstrainnsatsen i skolene og lover at pengene kommer. Hun viser til at flere milliarder kroner allerede er overført til kommunene.

– Disse pengene skal uten tvil også gå til skolene. Jeg regner med at pengene kommer til skolene når kommunene har fått overblikket og vurdert behovet i hele kommunen, sier Melby til VG.

Les også: Blodrøde tall i Drammensbudsjettet – bruker 229 millioner ekstra til justeringer (+)

Mer fra Dagsavisen