Nyheter

Savner du å slentre rundt på lokale museer? Slik blir sommeren

Kulturfolket har kastet seg rundt – det blir kunst og museer også i sommer, men ikke helt som det pleier.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for avisens meninger og holdninger.

– Det blir en mindre versjon, men likevel er det en stor glede at vi kan holde åpent denne sommeren, forteller Sandra Lorentzen, kurator ved Blaafarveværket.

– Vi skulle åpnet lørdag 9. mai, men må skyve det til lørdag 20. juni.

Les også: Kunstanmeldelse: Vital backup på Vestfossen (+)

Mindre versjon

– Hovedutstillingen åpner som planlagt, hvor publikum i år blir kjent med Mathilde Dietrichson (1837–1921), den første norske kvinnen som fikk en akademisk kunstutdanning.

– Vi kan ganske greit imøtekomme myndighetenes krav om antall publikum inne om gangen. Vi er jo heldige, på Blaafarveværket kan man både være ute og inne, forteller Lorentzen og legger til;

– Men guidede grupper rundt i utstillingen blir det ikke noe av, slik det ser ut nå.

Anlegget på Nyfossum, et par kilometer unna, vil også holde åpent, men det blir ikke utstilling i Tømmerlåven i år. Den faste Ida Lorentzen utstillingen i direktørboligen derimot, vil være åpen som vanlig.

– Koboltgruvene og Kittelsenmuseet blir dessverre stengt i år, informerer Lorentzen, men legger til at folk likevel kan nyte godt av storslagen natur og de tilrettelagte kulturstiene rundt.

Holmsbu bildegalleri i Støa åpner dørene lørdag 20. juni. Foto: Elisabeth Helgeland Wold

Holmsbu bildegalleri i Støa åpner dørene lørdag 20. juni. Foto: Elisabeth Helgeland Wold

Litt etter skjema

Også Holmsbu bildegalleri måtte utsette åpningen i starten av mai. Galleriet åpner sesongen lørdag 20. juni og har åpent daglig fram til 16. august, deretter i helger ut september.

Drammens museum hadde nylig digital åpning av sommerens utstilling ved museet, og håper å åpne dørene for publikum 15. juni.

Gulskogen gård holdes lukket i år, men parken er åpen.

Sjøboden åpner i helgene fra 1. august.

På Fossekleiva på Berger er sommerens planlagte utstilling utsatt, og det blir en annen utstilling som baseres på videoer og en opplevelsesløype, forteller daglig leder Franzisca Aarflot.

– Vi kommer til å bruke utearealene og vil tilpasse oss situasjonen. Vi har stengt fram til midten av juni, men følger med på utviklingen og på hvordan vi konkret kan gjennomføre en sommer her. Noen av kunstnerne som har atelier i Fossekleiva holder åpent.

Vestfossen Kunstlaboratorium gjennomførte sist helg en digital åpning. Men folk kan ta det helt rolig, det blir fullt mulig å oppleve spektakulær samtidskunst også i år. Kunstlaboratoriet holder åpent hver dag unntatt mandager, med et begrenset antall publikummere inne samtidig. Søndagsomvisninger er avlyst inntil videre.

På Fossesholm herregård håper de snart å kunne åpne, forteller Ellen Pauline Steen, daglig leder på Fossesholm og seksjonsleder for avdeling Eiker Buskerudmuseet. Foreløpig er alle arrangement utsatt eller avlyst til 15. juni. Det kommer oppdateringer etter 8. mai.

Mer fra: Nyheter