Nyheter

Skisprinten gjennomføres som planlagt

Her er folkehelseråd, program for dagen og alt du trenger å vite om bussforbindelse fra sentrum til worldcup-traseen på Konnerud onsdag.

Det blir skisprint på Konnerud onsdag, slår arrangøren fast etter samtaler med Norges Skiforbund og Helsedirektoratet mandag.

LES OGSÅ: Vurderer å avlyse sprinten i Drammen

De kommende ukene pågår og arrangeres det en rekke internasjonale skikonkurranser hos ulike norske arrangører, og det foreligger ingen konkrete planer om å avlyse arrangementer på ski i Norge, presiseres det i en pressemelding.

“Norges Skiforbund følger utviklingen av coronaviruset (COVID-19) nøye og baserer seg på løpende informasjon, risikovurdering og anbefalinger som gis fra norske helsemyndigheter via Folkehelseinstituttet. Vi har i tillegg kontakt med lokale myndigheter. På nåværende tidspunkt gjennomføres alle arrangement som planlagt”, sier Norges Skiforbunds Ola Rønsen i pressemeldingen.

Rønsen er medisinsk ansvarlig i NSF, og har også tidligere påpekt at det er trygt å konkurrere så lenge man er frisk og ikke har vært i nærkontakt med folk som er smittet.

Ifølge NSF er det slik at Helsedirektoratet holder situasjonen og risikobildet under oppsikt.

Lokale arrangører, utøvere, støtteapparat og tilskuere oppfordres til å følge Folkehelseinstituttets vaner for å forebygge smitte. God hygiene, bruk av antibac og rengjøring av offentlige områder er ekstra viktig, heter det.

Her er pressemeldingen fra Norges Skiforbund i sin helhet.

Ber folk la bilen stå

Arrangøren anbefaler buss som foretrukket transport til og fra Konnerud denne onsdagen, når verdens beste skiløpere møtes fra klokken 13 til innledende prolog.
Finalene starter kl.15.30 og skal være ferdige kl.17.

Buss 22 og 24 går i skytteltrafikk til Konnerudsenteret med avgang blant annet fra Bragernes Torg og busstasjonen på Strømsø.

Mer fra Dagsavisen