Nyheter

Fiasko på VM-sprinten for Stavås Skistad: – Gidder snart ikke mer

Vebjørn Hegdal sørget for norsk VM-gull på herresiden, men på kvinnesiden ble det fiasko både for Tiril Liverud Knudsen og Kristine Stavås Skistad.

Etter at Helene Marie Fossesholm i går falt fra en medalje på sprinten i junior-VM, gikk det ikke akkurat mye bedre på U23-utgaven søndag. Tiril Liverud Knudsen måtte også i snøen og for henne var moroa ute nesten med en gang den startet.

Kristine Stavås Skistad har hatt en tung vinter, der det ikke har vært så mye som har klaffet for stortalentet fra Konnerud. En liten opptur fikk 21-åringen da hun sikret NM-bronse på hjemmebane, men søndag ble det en ny nedtur for Stavås Skistad som røk ut allerede i kvartfinalen.

– Jeg tror jeg er ferdig for sesongen. Jeg har prøvd å få det til å snu lenge nå, men jeg føler at det blir verre og verre. Denne vinteren har bare vært søppel egentlig. Jeg tror jeg har gått ett bra renn i hele år. Hvor jeg har vært i nærheten av å føle meg bra. Det har vært helt forferdelig hele sesongen. Nå blir det bare å fokusere på neste år. Jeg tror ikke jeg gidder så mye mer nå, sier Skistad til TV2 etter hun ble slått ut.

Liverud Knudsen falt i prologen

I kvinneklassen ble det dobbelt svensk, da Emma Ribom slo Johanna Häggström i spurten. Amerikanske Julia Kern tok bronsemedaljen.

Mathilde Myrold ble beste norske blant kvinnene. Hun ble nummer fem i sin semifinale. Kristine Stavås Skistad og Johanne Hauge Harviken røk begge i kvartfinalene.

Tiril Liverud Knudsen falt i prologen, og dermed var hennes sprint over før den omtrent hadde begynt.

Hegdal sikret norsk VM-gull

På herresiden var Vebjørn Hegdal sterkest i finalen og ble sprintverdensmester i U23-klassen i tyske Oberwiesenthal. Harald Østberg Amundsen sikret bronsemedaljen.

Hegdal var i tet inn på oppløpet med russiske Denis Filimonov hakk i hæl. Likevel skulle det bli en grei spurtseier for Hegdal da russeren ramlet for egen maskin på oppløpet.

– Det var mye vær i dag, men det bikket min vei. Det betyr alt å krysse målstreken først, sa en glad Hegdal til arrangøren.

– Jeg klarte å ta teten fra start både i semifinalen og i finalen. Da fikk jeg det dit jeg ville, og det holdt helt inn, fortalte han om løpet sitt.

Filimonovs fall førte også til at Harald Østberg Amundsen fikk med seg en medalje. Han ble nummer tre bak italienske Mattia Armellini.

(©NTB)