Nyheter

Magisk på Lier bibliotek

Bandet Lindgrein er et Oslobasert band som spiller musikk fra Astrid Lindgrens univers, og på lørdag tar de turen til Lier bibliotek for å trollbinde hele familien med sine jazzversjoner av sangene.

Bandet Lindgrein lager jazz av Astrid Lindgrens udødelige låtunivers. Velkommen til barnelørdag på Lier bibliotek.
Hvem har vel ikke et forhold til Astrid Lindgren og hennes barnebøker?

– De tar for seg av denne litterære og musikalske skattekisten som inneholder sanger og historier alle har et forhold til, og tar med hele familien inn i en norsk verden av Astrid Lindgren, informerer Marte Bergsland, programprodusent Lier kulturscene og Lier bibliotek.

– De fleste av sangene er tonesatt av den svenske jazzmusikeren Georg Riedel, og med jazzens lekenhet lager de sine helt egne versjoner. Alt synges på norsk, og tar utgangspunkt i oversettelsene til Trond Brænne fra boka «Astrid Lindgrens store sangbok». Den boka fant de forresten på et loppemarked og ble inspirasjonen til hele prosjektet, forteller Bergsland videre.

– Lydbildet er behagelig og varmt med akustiske instrumenter – perfekt for en vinterferielørdag i februar, mener Bergsland.

– Ekstra moro med vokalist fra Lier

Lindgrein består av unge profesjonelle musikere i midten av 20-årene, med base i Oslo. Andrea Louise Horstad fra Lierskogen på sang, Åsmund Solberg fra Froland på gitar, Martin Gjerde fra Kristiansund på piano, Henrik Dalen fra Volda på bass og Christian Løken fra Askim på trommer.

Det er jo ekstra moro at Andrea Louise Horstad er fra Lier, synes Bergsland.

– Hun har spilt flere konserter i Lier den nylig, sist var hun å se på Lier bygdetun.

Arrangementet er gratis, og åpent for alle.

Lier Bibliotek ligger ved Hegg Skole i Lierbyen.

Det er også andre ting som skjer på Lier bibliotek.

Blant annet markerer de at det nærmer seg kvinnedagen med et tilbakeblikk på kvinnenes posisjon i vikingtiden. Onsdag 4. mars presenterer biblioteket, i samarbeid med Lidir Viking og Buarskyttarlag,  foredraget «Kvinner i vikingtiden» med historiker Kim Hjardar som tar med publikum på en rundreise i ulike kvinneroller fra vikingtiden, og viser at kvinner ikke bare utøvde stor makt innenfor gårdsfellesskapet.

Mange holdt også viktige samfunnsmessige posisjoner og var både lokale ledere og styrere av samfunn.  Hjardar er historiker og lektor med hovedfag i vikingtid og nordisk middelalderkultur fra Universitetet i Oslo. Han har lang erfaring med formidling av vikingtiden gjennom tekst, bilder og arrangementer, og jobber til daglig som lektor i historie og samfunnsfag ved St. Hallvard videregående skole.

Mer fra Dagsavisen