Drammen tapte på målstreken

Kristian Kjellings menn måtte ta igjen to mål fra den første kampen i Hellas, og det ble en rysare av en kamp i Drammenshallen mot AEK i kampen om avansement søndag.

Jevnt ble det også i Drammenshallen, der Drammen så vidt ble slått ut. Laget måtte vinne med tre mål for å gå videre etter 31-33 tap i første kamp mot AEK i Hellas.

Den nødvendige tremålsledelsen hadde Drammen snaue tre minutter før slutt da Aksel Horgen hadde scoret sitt niende mål for dagen og lagt på til 26-23, men etter en to-minutter på Lasse Thorsby ble det for tøft for drammenserne, som til slutt måtte kapitulere med 27-27 i kampen og 58-60-tap totalt.

Horgens ti mål på ti skudd var ikke nok, og Europa-eventyret er over for Drammen for denne gang.

Nervedrama da Halden gikk videre

19-årige August Storbugt ble den store helten for Halden da han to sekunder før slutt iskaldt satte inn den avgjørende scoringen som sikret tomålsseier og avansement. Med bom ville Neva tatt seg videre på bortemålsregelen.

Haldenserne tapte 23-24 i hjemmekampen i Remmenhallen, men med 23-21-seier i returoppgjøret i St. Petersburg tar Jan Thomas Lauritzens menn seg videre til kvartfinale med 46-45 sammenlagt.

Med seks bom på rad mot slutten så avansementet ut til å ryke på bortemålsregelen da Pavel Turajev reduserte og gjorde at Halden bare ledet 22-21 like før slutt. Da ble Storbugt den store helten, og Halden kunne juble for avansement til kvartfinale i Challenge Cup.