Nyheter

Nettavisen Dipr.no legges ned

Redaktørene Karianne Braathen og Knut Erik Friis gikk fra Drammens Tidende og startet opp pionerprosjektet Dipr, en lokalavis som skulle gå mer i dybden. Etter et halvt år er det imidlertid slutt.

I en melding til alle sine medlemmer som gikk ut klokka 17 onsdag ettermiddag, meddeler gründerne Karianne Braathen og Knut Erik Friis at dipr.no takker for seg.

Her er meldingen fra de to eks-redaktørene som ville senke tempoet i den nye nettavisa Dipr:

«Det er med tungt hjerte vi må fortelle at vi har sendt inn melding om at vi legger ned dipr.no og avvikler selskapet.

Det har vært hektisk, frustrerende, morsomt og arbeidskrevende. Alt fra skeive Drammen, bybrubrøk, tømmer og massivtre, høyblokker i Svelvik og på Marienlyst til innovatører på Eikhaugen. Til og med litt fotball og fotballøkonomi har dipr.no sveipet innom.

Vi har gjort noe ingen andre har gjort før oss, vi er stolte over det vi har fått til, vi har gjort et stykke pioneerarbeid, som handler om å gjøre journalistikken bedre og mer konstruktiv. Dipr.no var vårt bidrag. Selv om dipr.no legges ned nå, tror vi fortsatt det er fremtiden.

Vi er fryktelig lei oss for at det ikke gikk denne gangen. Dessverre har det ikke vært mulig å kombinere drømmen om dipr.no med familieansvaret. 

Vi har helt frem til nå arbeidet med ulike løsninger for å komme oss over gründerkneika. Det lot seg ikke gjøre innenfor det tidsvinduet vi hadde. 

Derfor legger vi dipr.no på is for nå.»

LES OGSÅ: Eks-DT-redaktører starter nyhetsmagasin på nett

Har ikke tatt ut lønn

De to gründerne takker Fritt Ord for å ha trodd på dem, og utviklerne i lokale Everyday som heiet på en kunde litt utenom det vanlige. 
Også intervjuobjekter, spaltister, frilansere og lydmann Frode Bjørnstad blir nevnt i meldingen.

En av nyvinningene i Dipr har vært at tekstene leses inn så de kan lyttes til.

Braathen og Friis opplyser samtidig at de selv ikke har tatt ut lønn underveis.

«Vi har ikke tatt ut en krone i lønn. Alle pengene som er kommet inn til dipr.no har gått til å lage journalistikk. Det avtrykket vi setter igjen etter oss er ikke stort, men det er der. »

Eks-Kripos-etterforsker Knut Erik ble journalist: – Vil heller jakte saker enn kunder

Vil gi medlemmer som ønsker penger tilbake

Avisen har ikke hatt annonser, og basert sin drift på innbetaling fra medlemmer på måneds- eller årsbasis. Alle som har betalt for et årsmedlemskap inviteres nå til å rette eventuelle krav hallo@dipr.no innen 20. februar.

Onsdag ettermiddag er ikke Dipr.no tilgjengelig for innlogging, selv om det i meldingen sies at den vil bli liggende ute i sin nåværende form i noen måneder til. Siden skal åpnes opp for alle interesserte. Det kan dukke opp en artikkel eller to før den stenges for godt, men redaksjonen legger ned arbeidet i løpet av kort tid, heter det.

«Riktig god vår. Og heia Drammen!», avslutter dipr.no for denne gangen.

Mer fra Dagsavisen