Nyheter

Her er Tirils marka-favoritter

Bronsejenta fra Konnerud ILs stafettlag bygger konkurranseformen i drammensmarka.

Bilde 1 av 2

Av Tom Helgesen

Sammen med lagvenninnene Margrethe Bergane og Kristine Stavås Skistad, gikk hun hjemmelaget inn til klubbens andre medalje i et senior-NM. Etter mange gode klemmer ble bronsekaka delt med alle som har hjulpet på veien mot lagseieren.

– Det var skikkelig stort, og noe jeg kommer til å huske resten av livet, sier Tiril Liverud Knudsen, som når vi snakker med henne mandag fremdeles smiler nesten helt rundt etter stafettbronsen på hjemmebane. Det å ta medalje på hjemmebane har vært et mål siden skiløperne i KIL fikk vite at det skulle arrangeres NM på Konnerud Skistadion i 2020.

Flere favorittsteder for Tiril

Det er mange å takke, mener stjerneskuddet.

– Alle trenere, støttespillere og hele idrettslaget som har hjulpet oss på veien! Og en spesiell takk til Lage Sofienlund, Mads Madsgård, Emil Olivier Andersen og Steinar Mundal som har vært med på å bygge en fantastisk treningskultur i klubben. Steg for steg lønner seg, mener Tiril.

Mandagen derpå ble en rolig dag som ble brukt til å hvile på laurbærene og å fordøye alle de fantastiske inntrykkene fra helgen. De nærmeste dagene nå blir brukt til restitusjon, med gradvis opptrapping til normal trening igjen. Det betyr også ”vanlige” treningsskiturer, for hun har flere favorittsrunder i nærområdet.

– Nå som NM er over, vil stadion på Konnerud åpne for normal trening igjen. Ellers er det alltid fint på Vestskauen, Mjøndalsskauen og i Finnemarka, der jeg er spesielt glad i Tverråsrunden, sier Tiril.

Hennes neste oppgave i konkurransesporet er Norgescup om rundt ti dager. Videre er sesongens neste hovedmål U23-VM i Tyskland i begynnelsen av mars.

Kom deg ut nå!

Både i NM-uka og denne uka har det kommet nysnø, ikke minst natt til tirsdag. Snødybdemåleren ved Garsjø i Lier viser over halvmeteren, så det er nok skimuligheter der inne lenge ennå. Hauerntraseen fra Kanada til Eiksetra kan også anbefales, og fra Eggevollen har det vært skiføre hver dag i over to måneder nå. Selv over vannene Garsjø, Løken og Vrangen hadde Lier kommune kjørt skispor med snøskuter, og da åpner det seg flere muligheter. På veinettet i traktene mellom Vrangen, Solbergvann, Ulevann, Vrangla og Dypingen er det også fine skiforhold.

Saken fortsetter under bildet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mange skimuligheter

I selve Drammensmarka har det ikke vært veldig bra skiforhold nederst mot Landfalltjern på en stund, men det har bedret seg innenfor Langemyr vest for Ballklubbhytta og videre innover til Skimten via Tverken. Både Skimtrunden, Tverråsrunden og Storsteinsfjellrunden har fine løyper nå. På sørsiden av dalen er MIF-hytta, Bremsarunden (gå de bratteste bakkene fra øst mot vest), Katthusdalen og ikke minst Vestskauen fra Montebello Arena å anbefale. Sistnevnte utgangspunkt har også kunnet lokke med sammenhengende skiføre siden november. Uansett er det lurt å sjekke https://skisporet.no og/eller http://lier-ski.com før skituren. Sørlig fordi Yr.no melder både varme- og kuldegrader framover.

Mer fra Dagsavisen