Nyheter

Overlegent NM-gull i stafett til Lyn

Med en sterk andreetappe av Hans Christer Holund var aldri noen i nærheten av å true Lyn i NM-stafetten på Konnerud lørdag.

Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger gikk på gullaget. Gullet er Lyns fjerde på fem år i NM-stafetten.

Lillehammer vant spurten om sølvet. Åsen tok bronsen.

136 lag startet NM-stafetten på Konnerud utenfor Drammen.

Stafetten ble gått over tre ganger ti kilometer. Normalt ville den først etappen gått i klassisk, men grunnet snøforholdene ble samtlige etapper gått i fri stil.

Jenssen satte fart

Det var tredjemann fra 15 kilometeren torsdag, Hommelviks Jan Thomas Jenssen, som tidlig satte fart på første etappe. Ved passering fem kilometer hadde åtte lag skilt seg ut.

Til tross for at Strindheims Håkon Skaanes yppet seg ut på den andre runden, var det Hommelvik og Erik Brandsdals Kjelsås som vekslet først.

Fjorårsvinner Lyn vekslet ti sekunder bak sammen med Heming, Åsen, Byåsen og Strindheim.

Sterk Holund

Kjelsås-løper David Thorvik fikk raskt en luke på Hommelvik, men ble tatt igjen av gruppa bak etter omtrent tre kilometer.

Etter det var det Lyns Hans Christer Holund som styrte feltet. Før passering fem kilometer hadde han sikret en luke ned til Åsen, Kjelsås og Strindheim som lå nærmest.

Holund fortsatte kjøret på andre runde og vekslet 26,6 sekunder foran Åsens Magne Haga. Kjelsås og Strindheim var ytterligere 5 sekunder bak.

Lyn overlegne

Det var aldri noe å gjøre med Lyn og Simen Hegstad Krüger på siste etappe. De vant med 31 sekunder.

Det ble til slutt en kamp mellom Kjelsås, Åsen, Lillehammer, Byåsen, Fossum og Tydal om sølvet og bronsen.

Lillehammer, med Håvard Solås Taugbøl vant til slutt spurten om sølvet. Åsen tok bronsen.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen