Nyheter

Drammen ikke lenger del av NRK Region Øst

Distriktsdivisjonen skal endres fra fem regionskontorer til fire, melder NRK. Åpent hvem som blir distriktsrdaktør for Oslo og Viken når Buskerud distriktskontor går inn til våren.

Den nye regionen skal hete Region Sørøst, og Heidi Pleym blir ny felles regionredaktør, melder Medier24.

Pleym er i dag regionredaktør i Region Sør.

Den nye regionen omfatter distriktskontorene i Viken og Oslo, på Sørlandet og i Vestfold og Telemark.

Hovedårsaken til omorganiseringen er å få «en mer effektiv lederorganisering, når Oslo og Viken går fra tre til én organisatorisk enhet, og region Sør fra tre til to», ifølge NRK. Endringene trer i kraft fra 16. mars.

Engan blir utviklingsredaktør

Heidi Pleym er opprinnelig fra Vadsø, men flyttet til Skien i 2011. Hun er også leder i Norsk redaktørforenings lokallag i Buskerud,Telemark og Vestfold (BuTeVe).

– Det er mye kompetanse i den store regionen, og vi må legge til rette for mer samarbeid på tvers for å få til flere strategiske satsinger og mer utvikling på innholdssiden. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, og bli kjent med alle de dyktige medarbeiderne som jobber i den nye regionen, sier Pleym til bransjenettstedet Medier24.

Regionredaktør for region Øst Jannicke Engan, blir ny utviklingsredaktør med ansvar for strategiske satsninger og samarbeid på tvers av regionene.

Engan gleder seg også stort til de nye oppgavene, sier hun til Medier24.

– Dette er en jobb jeg har hatt skikkelig lyst på og som jeg mener er kjempeviktig for at vi skal klare å ta fatt på noen av våre utfordringer. En av arbeidsoppgavene som står øverst på lista er å jobbe sammen med alle de dyktige programskaperne vi har, for at vi skal lykkes enda bedre med å nå publikum med våre programmer i det valgbare universet i konkurransen mot de store internasjonale aktørene, sier Engan.

Åpent hvem som blir ny distriktsredaktør

Siden TV-sendingene fra distriktskontorene som hittil har ligget under Region Øst ble slått sammen til NRK Oslo og Viken fra nyttår, er det regionredaktør Engan som har fungert som redaktør også for dette leddet. Under henne har NRK Buskerud, NRK Østlandssendingen (Oslo og Akershus) og NRK Østfold hatt hver sin distriktsredaktør. Nå begynner prosessen som skal samle disse tre til ett felles distriktskontor.

– Vi skal holde på med dette noen måneder framover. NRK Buskerud forsvinner som navn på et eget distriktskontor, når vi slås sammen med NRK Østlandssendingen og NRK Østfold i løpet av våren. Vi har jobbet med publikumstilbudet først, men ikke jobbet ut organisasjonen ferdig ennå. Vi har så langt startet felles tv-sending, men vurdert det slik at vi har fortsatt med lokale radiosendinger, forklarer Chris Carlsen, distriktsredaktør i NRK Buskerud til Dagsavisen Fremtiden.

Hvem overtar da som distriktsredaktør for NRK Oslo og Viken?

– Det er ikke landet. Vi i ledergruppa skal nå samles for å se på hvordan det nye distriktskontoret skal se ut, sier Carlsen, som heller ikke har svar på om det i såfall vil være et redaktørledd mer lokalt enn Oslo og Viken.

Vil du søke den sammenslåtte distriktsredaktørstilligen?
– Hvordan det formelle blir, er for tidlig å si. Først tegner vi ut det vi mener gir det beste tilbudet til publikum. Så få vi se hvilke spennende jobbmuligheter som ligger der.

Saken er oppdatert.

Mer fra Dagsavisen