Nyheter

Nye trusler til flere skoler i Drammen

Etter at politiet møtte bevæpnet til den første dagen på Danvik folkehøgskole mandag, har det kommet inn trusler til flere videregående skoler i distriktet. Politiet vil derfor fortsette overvåkningen.

###

På starten av året hadde Danvik folkehøyskole mottatt flere trusler, som gjorde at politiet i går møtte bevæpnet opp til første skoledag. Enkelte av truslene var rettet inn mot tirsdag kveld, men politiet kunne ikke si noe spesifikt om når, hvor eller hvem som hadde sendt ut trusselmeldingene.

I løpet av kvelden og natten har det så kommet flere trussemeldinger til videregående skoler både i Drammen, og i Lier, og nå sier politiet at de kommer til å være godt synlige i bybildet fremover.

– Vi kommer til å være godt synlig rundt Danvik folkehøgskole, de andre videregående skolene og i bybildet generelt i dagene som kommer, sier leder for forebyggende enhet Geir Oustorp i drammenspolitiet til DT.

Den opprinnelige trussemeldingen gikk ut på en skyteepisode som skulle finne sted tirsdag kveld på Danvik, men i løpet av natten har det altså kommet flere trusler til byens videregående skoler.

– Dette begynner å bli stort. Politiet har pratet med de fleste rektorene, og de er bekymret for situasjonen, sier Oustorp til avisen.

Truslene skal være publisert på skolenes facebooksider, og politiet har så langt ikke klart å finne ut om det er samme person som står bak de nye truslene eller om det er flere personer involvert.

– Vi ser svært alvorlig på slike trusler og etterforsker sakene. Samtidig har vi økt beredskapen i Buskerud med både uniformerte og sivile patruljer, opplyser Sørøst politidistrikt.

Skolene følger opp

Skolene har startet sin virksomhet på vanlig måte etter anbefaling fra politiet.

I en tekstmelding sendt til elever og foresatte ved Åssiden videregående skole, fremgår det at den er en av flere i regionen som har mottatt trusler på Facebook.

«Politiet er selvfølgelig på saken, og vi følger opp i tråd med politiets anbefalinger. Skoledagen går som vanlig», skriver rektor Ann-Mari Henriksen.

LES OGSÅ: Skolestart under oppsyn av bevæpnet politi