Nyheter

Biler sklir, krasjer og kjører av veiene i hele Sørøst-Norge

På Twitter melder politiet i Sør-Øst politidistrikt om stadig flere uhell langs mindre veier i hele distriktet i morgentimene. I Kongsberg og Hokksund ble alle busser innstilt og også i Drammen.

På hovedveiene er det saltet og forholdvis bra kjøreforhold mens småveiene i hele Sør-Norge nå er speilblanke av underkjølt regn.

Brakar varsler om at nesten samtlige busslinjer er innstilt i Drammen og alle i Kongsberg og Hokksund. Linje 71 kjører nå Drammensveien fra Engelsrud til Asker, på grunn av de vanskelige kjøreforholdene. Publikum oppfordres til å følge med på deres trafikkmeldinger:

Den øvrige trafikken går svært sakte på flere strekninger, og meteorologisk institutt anbefaler alle å legge inn ekstra tid og kjøre etter forholdene tirsdag formiddag.

Via politiets twitterkonto varsles det om stadig nye trafikkuhell. Ved 09.30-tiden meldte de om tre forskjellige trafikkulykker i Kongsbergtraktene, hvorav en med tre biler involvert på E134 og på Numedalsveien har en buss kjørt i autovernet. De advarer mot ekstremt glatte veier.

Nesten samtidig hadde en bil kjørt utfor Bergerveien i Svelvik. Politeiet melder om personskade, og at politi og ambulanse er tilkalt.

En time tidligere smalt to biler i hverandre på E134 på Mjøndalen-siden av Strømsåstunnelen. Heldigvis ble ingen av de involverte bilistene alvorlig skadet, men bilene kom ikke like heldig fra ulykken.

Det varsles også om flerfoldige uhell nedover i Vestfold på grunn av de glatte viene - og i Porsgrunn skal en ansatt ved Norcem Brevik ha glidd på en isbelagt trapp og slått seg kraftig. Mannen ble kjørt til sykehus og Arbeidstilsynet er varslet.

Espen Arntsen fra bilbergingsselskapet Autoassistanse AS, med hovedkontor i Drammen, forteller om hektiske morgentimer til Drammens Tidende. Selskapet har nå fem bergingsbiler og sju ansatte i sving ute på veiene. Arntzen regner med at de må kalle ut flere av bilene de har i beredskap utover dagen.

Saken oppdateres.