Nyheter

SIAN-profil sier han vil brenne Koranen igjen

SIANs frontfigur Arne Tumyr sier til Agderposten at han kommer til å brenne Koranen på nytt. – Dette er bare begynnelsen, sier Tumyr til avisen.

Lørdag for en uke siden satt SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) fyr på en Koran under en demonstrasjon i Kristiansand.

Nå sier Tumyr at han kommer til å gjøre det igjen.

Ja, absolutt. Dette er bare begynnelsen på en frihetsbevegelse. Den handler om retten til å drive religionskritikk, sier Tumyr til Agderposten.

Han sier til avisen at det å brenne Koranen ikke er det han har mest lyst til.

– Det jeg helst ønsker, er å sitte sammen med folk og diskutere argumenter og fakta. Men det er ingen som vil eller tør, sier Tumyr til avisen.

LES OGSÅ: Kan komme flere saker i kjølvannet av dommen mot SIAN-leder Lars Thorsen, tror forebyggende-politileder i Drammen

Han sier at grunnen til at de satte fyr på boken var å «vekke folket».

Det var under en SIAN-demonstrasjon i Kristiansand lørdag 16. november at organisasjonen hadde varslet at de kom til å brenne Koranen. Det fikk de beskjed av politiet om at de ikke fikk lov til. Tumyr kastet derfor et eksemplar av Koranen i en søppelkasse isteden.

Rett etter dette satt SIAN-leder Lars Thorsen fyr på et annet eksemplar av Koranen.

Fem motdemonstranter og ett SIAN-medlem ble innbrakt til politiarresten etter demonstrasjonen, blant annet for å ha forstyrret ro og orden og for ikke å ha etterkommet politiets pålegg.

LES OGSÅ: Sivile og politi måtte skille partene da SIAN-stand fikk sinnene i kok på torget i Drammen

Mer fra Dagsavisen