Nyheter

Ole Henrik Krat Bjørkholt (Ap) håper på minst én stortingsperiode

AAP-kuttene er direkte uverdig og ikke en utvikling jeg vil være med på, sier fastlegen som sanker personstemmer for å komme inn i det nye kommunestyret.

satser: Som fastlege har Ole Henrik Krat Bjørkholt jobbet 10-timers dager i en årrekke. Han skjønner at færre unge søker seg til yrket. – Det er lett å avfeie legene med at de har godt betalte og trygge jobber, men vi har jo også nakker som kan knekke, presiserer den nybakte lokalpolitikeren. FOTO: PERNILLE VESTENGEN

Han har skrevet masteroppgave om sviktende rekruttering til fastlegeyrket, og vil skape et så godt offentlig helsevesen at det ikke er noe marked for private aktører.

Ole Henrik Krat Bjørkholt har tidligere drevet bistandsarbeid i Bolivia i to år, og vet hva et todelt helsesystem faktisk medfører.

LES OGSÅ: Nesten 150.000 har forhåndsstemt i Drammen og Viken. Siste forhåndsstemming i dag

Uverdige kutt

– Nå tror jeg virkelig ingen norske politikere vil helt dit, men man kan svekke helsevesenet sakte, men sikkert. Bare ta kuttene i arbeidsavklaringspenger. Her tvinges kronisk syke, som kanskje likevel har gode utsikter til å komme i jobb igjen, over på sosialhjelp fordi det har tatt for lang tid. Det er direkte uverdig og ikke en utvikling jeg vil være med på, fastslår Bjørkholt.

Som fastlege møtte han aldri ett menneske som virkelig ønsket å bli sittende hjemme, framfor å ta del i arbeidslivet. – Skulle det likevel finnes noen få, er det uansett ingen grunn til å skjære alle over en kam, mener doktoren, som i dag har permisjon fra fastlegejobben og jobber som assisterende fylkeslege i Buskerud.

LES OGSÅ: Høyre-politiker Sayed (29) synes skikkelig integrering er viktigere enn å ta imot stadig flere

Ambisjoner

Han vokste opp med velutdannede foreldre som stemte Ap, men selv meldte han seg først inn i partiet i 2011, samme år som han ble tillitsvalgt i Allmennlegeforeningen.

– Nei, jeg har ikke vært fast inventar på Folkets Hus – eller i AUF. Som ung var jeg en periode i Unge Venstre. Da jeg valgte Ap i voksen alder var det etter langvarig refleksjon. Jeg har sansen for at partiet er konsensussøkende, og ikke står så hardt på alle standpunkt.

Bjørkholt brenner også for at alle skoleelever skal få skolemat, flere fulltidsstillinger, mindre sosiale forskjeller, integrering, miljø og forsvar – for å nevne noe. Han legger ikke skjul på at han i første omgang ønsker seg inn i bystyrekomiteen for Helse, sosial og omsorg, men har ingen planer om å la det bli med det.

– Jeg håper at jeg som gammel mann kan se tilbake på minst én periode på Stortinget, ler Ole Henrik Krat Bjørkholt.

Ordførerkandidat Monica Myrvold Berg (Ap): - Jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne løpe mer resten av livet mitt

---

Ole Henrik Krat Bjørkholt

  • 40 år gammel, utdannet lege og har en mastergrad i helseadministrasjon
  • Var lenge fastlege på Strømsø, men er nå assisterende fylkeslege
  • Står som nummer 42 på Aps liste
  • Har tre barn og er også gift med en fastlege
  • Er ikke prinsipielt imot bilistbetaling av alle slag, men tror saken er død for Drammens del – i hvert fall i kommende bystyreperiode

---