Nyheter

Familien har satset på solide utdannelser

Sayed Sohaib Karimi (29) kom fra Talibans Afghanistan og følte seg tatt imot med åpne armer i Norge. Nå kan han vise seg å bli en real stemmesanker for Drammen Høyre – på Facebook.

Veltalende: Sayed Sohaib Karimi bodde en stund på Finnsnes i Nord-Norge da familien først ankom Norge som kvoteflyktninger, men det er i Drammen han har bodd størstedelen av livet – og det er her han ønsker å bidra i politikken. Selv om han jobber i Oslo, kan han ikke se for seg å bo noe annet sted enn i Drammen. FOTO: PERNILLE VESTENGEN

– Vi kom vi rett fra krigen i Afghanistan – uten faren min, som ble drept fordi han gjorde motstand mot talibanregimet. Vi var fem små barn og moren vår, som selv bare var i starten av 20-årene, siden afghanske kvinner gifter seg veldig tidlig. Og fra det øyeblikket vi gikk ut av flyet ble vi mottatt med åpne armer. Vi følte oss trygge og hjemme, forteller Karimi.

Til dags dato er moren, som fort lærte seg norsk og har hatt fast jobb i 18 år, en stor inspirasjonskilde for ham og søsknene. De har alle satset på solide utdannelser i Norge.

Karimi mener hans bakgrunn har ført til at han fort ble opptatt av menneskerettigheter, samfunn og politikk. Han har i dag høyere utdanning i statsvitenskap og menneskerettigheter, internasjonale forhold, sosiologi og Midtøsten-studier.

På sin facebookvegg har startet valgkampen for flere måneder siden, og han får god respons fra folk som allerede har gitt hans navn et kryss eller en "slenger".

LES OGSÅ: Slik foregår forhåndsstemming i Nye Drammen 2019

Skole og integrering

– Jeg er veldig opptatt av kvalitet i skolen, fra grunnskole til universitet. Høyres satsing på dette feltet, at vi skal ha stor valgfrihet og høy kvalitet, er noe jeg virkelig tror på, sier Karimi.

Han stiller seg også bak regjeringens stramme innvandringspolitikk, som han likevel mener er raus overfor flyktninger og nyankomne.

– Jeg mener kvalitet er viktigere enn kvantitet, og skikkelig integrering er viktigere enn å ta imot stadig flere. Norge er et lite land og kan ikke hente hit alle verdens flyktninger, men vi kan sørge for at de som har kommet hit får skikkelig språkopplæring og kunnskap om Norge, så de kan ta aktivt del i samfunnet og ha gode liv. Også må vi bidra til å redde så mange liv som mulig ved internasjonalt fredsarbeid og bistand.

LES OGSÅ: Fastlege Ole Henrik (40) har sett hva klasseskiller gjør med folk

Beste byen

Også på lokalplan setter Høyrepolitikeren valgfrihet og kvalitet høyest – enten det gjelder utdanning eller velferdstjenester. Det vil han gjerne jobbe for, i byen han elsker.

– Ja, her kommer jeg til å bo resten av livet, det er jo den perfekte byen, Sayed Sohaib Karimi.

LES OGSÅ: Slik slår Fredrik Haaning (H) tilbake mot kritikken fra Lise Christoffersen (Ap)

---

Sayed Sohaib Karimi

  • 29 år gammel og nygift
  • Nummer 51 på valglista til Høyre i nye Drammen
  • Jobber som administrerende koordinator for Executives Global Network Norge AS
  • Er med i Høyre fordi partiet står for individuell valgfrihet, men samtidig stiller krav og forventninger
  • Brenner ekstra for bedre integrering og kvalitet i skolen
  • Er mot bomring

---