Nyheter

Plenen på Strømsø: Høy miljøfaktor og musikalske spirer

Plenen på Strømsø blir enda grønnere og utvider med én dag ekstra og talentprogrammet «Nysådd».

1 av 2

– Et viktig mål er at Plenen skal være en grønn festival, sier en av arrangørene Thomas Innstø, hos Frukt & Grønt.

For andre år arrangeres Plenen på Strømsø, Drammens grønne gratisfestival under Elvefestivalen.

– Vi har en egen miljøkoordinator som hjelper oss til å bli enda bedre, og vi oppfordrer artistene til å reise kollektivt for å komme til oss, informerer Innstø, som også forteller om samarbeid med RfD og NorEngros.

– Alt serveringsmateriell er nedbrytbart og vi bruker gjenbruksglass, som også ble brukt på Øyafestivalen. Og det vi ikke kan gjenvinne blir grundig kildesortert på stedet av våre gode medhjelpere fra Natur & Ungdom og av venner og kjente.

Thomas Innstø forteller at artistene nesten utelukket reiser kollektivt, og oppfordrer samtidig publikum til å la bilen stå. Plenen foregår på Strømsø torg, bare et steinkast fra både bussterminal og togstasjon.

LES OGSÅ: Sterk start med Erna og nær utsolgt fredag

Idyllisk suksess

Plenen arrangeres av Frukt & Grønt, Romfarer United, med støtte fra Byen vår Drammen Østafjelske kompetansesenter for musikk (ØKS) og Drammen kommune. Og i år blir det program og konserter på Plenen både fredag og lørdag.

– Dette er en lekeplass for oss hvor vi prøver å finne et innhold som er bra for konseptet, vi er en slags festival i festivalen, sier Innstø som tror at Plenen trekker folk som ellers ikke ville tatt turen til sentrum under Elvefestivalen.

– Tilbakemeldingene fra dem som var her i fjor, var kjempefine. Og vi så det jo selv, noen satt på en benk, noen lå på pledd i gresset – stemningen var så god. Det er nemlig det viktigste for oss, å skape en fin arena, hvor stemningen og atmosfæren på området er bra, at folk skal kose seg med god musikk i en egen, liten oase. Vi er et alternativ til folkefesten.

LES OGSÅ: Min barndomshelt var Angus Young og Supermann. Han heter jo Kent!

Unge talenter

En annen nysatsing er «Nysådd», som inviterer unge musikere mellom 15–25 år til å få muligheten til å fremføre sin egen musikk i en profesjonell ramme.

– Vi fikk inn ti søknader, og det er ikke verst med tanke på at de kun hadde en drøy ukes frist, forteller Frode Bjørnstad i Romfarer United.

Av de ti er det plukket ut fire artister som får vise seg fram på lørdagens program; låtskriver og sanger Hennika (15), slampoet, rapper og skuespiller Sebastian B. Sjem (25), sanger, gitarist og komponist Cecilie Helgedal (20) og sanger og komponist Benjamin Christensen (19).

– Det er et høyt nivå, og de er plukka ut etter hva vi synes passer inn på Plenen profilmessig, forteller Bjørnstad som legger til at de fire skal få oppfølging og veiledning i etterkant, og har kobla på bransjeforeningen Østlandske Kompetansesenter for musikk ØKS.

– Vi ønsker å få unge folk ut av jente- og gutterommene med musikken sin, dessuten gir dette oss en fin mulighet til å følge med på hva som rører seg av unge musikalske spirer der ute, vi i Romfarer United er jo alltid på jakt etter bra ting å booke, avslutter Bjørnstad.

Arrangørene informerer om begrenset antall plasser og oppfordrer til å være ute i god tid.

Her er programmet for Plenen 2019:

Fredag 23. august:
• Kl. 15.00: Dørene åpnes
• Kl. 17.00: DJ NEUX
• Kl. 19.00: Karethe Eriksen
• Kl. 20.00: Torgeir Waldemar
• Kl. 21.30: Fredrik Høyer / DJ Bendik Baksaas
• Kl. 22.30: DJ Sommer Thorbjørn

Lørdag 24. august:
• Kl. 12.00: Dørene åpnes
• Kl. 13.00: Ordførerduell
• Kl. 14.00: NYSÅDD 2019
• Kl. 16.00: DJ Romfarer med gjester
• Kl. 19.30: Maria Solheim
• Kl. 21.00: Daniel Kvammen
• Kl. 22.00: DJ MANN OG KONE

Søndag 25. august:
• Kl. 11.00-15.00: Retrobonanza. Retro- og bruktmarked, motevisning, tangooppvisning m.m.