Nyheter

Topper fattigdomslista, PR-pynter søknad

1 av 2

Drammen kommune ble nylig kåra til kulturkommunen 2019. Prisen må komme med en vond bismak for et samla bystyre og rådmann med ansvar for budsjett. For det kommer nå fram at kommunen brukte hundre tusen kroner på eksternt kommunikasjonsbyrå til å hjelpe med oppsett av søknaden. De to andre finalistene, Larvik og Sarpsborg kommune, brukte visst null kroner på eksterne tjenester og satte opp søknaden selv.

Og det er det man burde forvente av Drammen kommune også, med hele seks (!) heltidsansatte innenfor kultur- og multimedieavdeling burde man både ha tid og kompetanse til å sette opp søknaden selv. Samtidig vet vi at kommunen har brukt 7,8 millioner av skattebetalernes penger på å kjøpe eksterne konsulenttjenester inneværende bystyreperiode.

Det pussige er at når partienes ledere blir konfrontert med dette, sier alle at det er utrolig eller at det ikke burde ha skjedd. Selv Høyre og Frp som har styrt byen de siste 16 årene. Enten er det ingen hjemme i ledelsen eller så er det noen som ikke er sitt ansvar bevisst.

Enda mer pussig er det når kultursjefen blir konfrontert med dette. Hun sier «vi fikk skryt for søknaden, men ikke ett komma handlet om oppsettet». Og det var altså oppsettet kommunen brukte hundre tusen kroner på. Så da kan man spørre seg hvorfor i alle dager de brukte hundre tusen kroner, hvis oppsettet ikke ble vurdert eller hadde noe å si?

Drammen SV mener at kommunen aldri skal bruke penger på dyre konsulentselskaper på tjenester som kommunen burde tilby selv. Hvis kommunen har så god råd at de kan sitte med en svær stab selv og samtidig svi av skattepenger på eksterne PR-byråer, så burde pengene brukes på kommunens innbyggere. Drammen kommune topper fattigdomsstatistikker og velger heller å pynte på en søknad for kulturprisen med hundre tusen kroner. Det er faktisk helt vanvittig.

Hvem tar ansvar for denne vanvittige sløsinga av skattebetalernes penger?