Nyheter

Lover kortere tisseturer for damer på Elvefestivalen

Mens kvinner bruker i snitt tre minutter på et toalettbesøk, og mange ganger det ventende i dokø, skal 30 sekunder nå bli mer enn nok, lover festivalleverandør.

Det mobilet urinalet «Lapee» er ifølge Vestfossen-lokaliserte Utleiesenteret blitt godt mottatt i Danmark, der alle de store festivalene skal ha tatt den i bruk.Tre avlukker per enhet er i seg selv med på å redusere et arrangements dokøer betraktelig. Når man i tillegg regner inn at hvert enkelt tissebesøk i snitt går ned fra tre minutter til 30 sekunder, mener leverandøren å ha dekning for å si at festivalvannlating for kvinner blir minst seks ganger så effektivt.

Torsdag starter Elvefestivalen i Drammen med blant andre Tinie Tempah og Benjamin Ingrosso som trekkplastre og da vil sju av de rosa innretningene bli å finne rundt i byen.

Totalt kan Lapee la 3.500 brukere tømme seg, før den selv må tømmes.

Gjennom Utleiepartner i Vestfossen vil Lapee pissoar for damer prøves ut under Elvefestivalen 2019. Foto: Produsent

- Som et ledende firma når det gjelder utleie av telt og utstyr til store arrangementer, er også toaletter en viktig del. Fra før av har vi ulike toalettvogner, enkeltstående toaletter til pissoarer for menn slik at også denne delen av en festival eller stort arrangement skal gå for seg på riktig måte, sier Morten Johannessen i Utleiepartner i en pressemelding.

LES OGSÅ: Elvefestivalen får kjønnskjeft

Erfaringen så langt viser også at sjenanse ikke har holdt kvinner tilbake fra å ta nyvinningen i bruk. Runde vegger gjør at man sitter beskyttet for innsyn, og når flere pissoar plasseres sammen i en sirkel blir det enda mindre "på utstilling", mener leverandøren.

Gjennom Utleiepartner i Vestfossen vil Lapee pissoar for damer prøves ut under Elvefestivalen 2019. Foto: Maria Cristina Sega

- Vi har stor tro på disse pissoarene for damer og har fått den første lasten med syv stykker fra Danmark nå. Vi tester dem ut under Elvefestivalen i Drammen kommende helg. Her skal de plasseres rundt om i byen, sier Johannessen.

Neste år vil også «Palmesus» i Kristiansand ta i bruk de nye pissoarene for damer, men denne helgen har halve elvebyen altså sjansen til å bli "Lapionerer" i Norge.

Mer fra Dagsavisen